IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уентуърт Милър е диагностициран с аутизъм

29 юли 2021 11 00

„Това е нещо, което не бих променил“, казва актьорът

Снимка: Getty Images

Уентуърт Милър има нещо важно, което иска да сподели със своите фенове.

49-годишният актьор, станал известен с ролята си на Майкъл Скофилд в сериала „Бягство от затвора“, призна, че е бил диагностициран с аутизъм. В описанието под снимка в Instagram Милър казва, че е получил новината миналата есен, като първоначално се е диагностицирал сам, а след това се е сдобил и с официално лекарско потвърждение. Той допълва, че процесът по приемане на ситуацията е дълъг, изпълнен с трудности и винаги се променя.

„Аз съм възрастен мъж. Не съм 5-годишно дете. И осъзнавам, че имам привилегията да имам достъп до диагноза, която много от хората по света не могат да получат“, пише Милър. Признава, че диагнозата е била шокираща, но не и изненадваща. След това актьорът разкри защо е искал да сподели всичко това с целия свят. Според него, той просто иска да покаже на всички, че такива диагнози се случват на всеки независимо дали си звезда, или не.

Уентуърт обясни, че не знае много за аутизма, но ще използва всяка свободна минута, за да се образова. „Ще преразгледам 5 десетилетия от живота си, но този път с по-голямо внимание. Това ще отнеме време. В същото време не искам да рискувам да бъда шумен, зле информиран глас в стаята. Общността на аутистите (това поне знам) през годините е била ограбвана от своя глас. Говорено е от нейно име. Не искам да добавям към тази тъга. Само да вдигна ръката си и да кажа, че съм тук“, завърши той.

Актьорът посочи няколко източника, от които черпи информация относно аутизма. Сред тях са няколко човека, които се подвизават в социалните мрежи Instagram и TikTok. Милър иска в следващите години да се премахне стигмата около хората с това заболяване и все повече от останалите да бъдат информирани и да приемат, че такива диагнози съществуват, но не са страшни и заразни.

„Това е нещо, което не бих променил“, категоричен е Уентуърт относно заболяването си. Най-накрая той благодари на всички хора, които са били изключително внимателни около него и са му давали пространството, от което е имал нужда. Така той е имал възможността да намери мястото си в света и да продължи да живее по собствения си начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари