IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 месеца след ужасяващата контузия: Ашли Джъд вече може да ходи

4 август 2021 17 40

Актрисата сподели как преминава възстановяването й

Снимка: Getty Images

Дори и ужасяваща контузия на крака не може да спре Ашли Джъд от опитите й да изкачи поредния връх в живота си. 

Наскоро актрисата реши да разкрие как върви възстановяването й и какво вече може да прави. Шест месеца след падането си в джунглата на Конго, където Джъд счупи крака си на няколко места и трябваше да бъде носена до началото на гората, тя вече може да ходи. Още повече, че 53-годишната звезда не прави просто обикновени разходки, а обикаля Националния парк в Швейцария. 

"Скъпи приятели, с благодарност и благоговение предлагам тази новина. Днес, пет месеца и три седмици след инцидента в джунглата на Конго, аз отново вървя и го прави със стил", похвали се Джъд в социалните мрежи. Тя допълни, че с всяка една стъпка е усещала все по-голяма свобода и се е чувствала като предишното си Аз. "Краката и стъпалата ми работят перфектно". Актрисата разкри, че не е вървяла само по равна повърхност, а успяла да изкачи малък хълм и да слезе от него успешно. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

"Починах си на една поляна и лежах там в продължение на часове. Следващият ден се изкачвах отново, работя здраво и усещам как силата ми се завръща. Пътят ще е труден, но съм готова за всяка една задача, дори и да нося дърва до хижата ни!", категорична е Ашли. Тя благодари на всички, които са й помогнали във възстановяването, включително д-р ортопедът Фил Крегор и неговите колеги д-р Сюзан Макинон и д-р Скор Левин. 

"Очаквахме кракът ми да започна да се движи поне след година. Четири месеца след операцията обаче всички бяхме изненадани", написа Джъд. Тя добави, че кракът й никога няма да бъде същият, но вече е приела неговата нова версия и ще работи с нея. "Това е новият ми крак. И го обичам. Вече сме приятели. Преминали сме през доста неща и ни очаква един невероятен живот". Актрисата благодари и на всички фенове и приятели, които са се молили за нея по време на престоя й в болницата. 

През февруари Джъд разкри, че е претърпяла ужасна контузия докато е била на експедиция в джунглата на Конго. Докато се е разхождала по тъмно, се е спънала в пандало дърво. Актрисата е била в района заедно с група изследователи, които са изучавали застрашените видове от семейството на горилите.

При падането Джъд получава вътрешно кървене, което е можело да я убие, ако хората с нея не са реагирали бързо. "Събудих се, плачейки от благодарност, дълбоко трогната от всеки човек, който ми е помогнал в тези 55 години от моя живот", написа актрисата в социалните мрежи. Тя заяви, че е изпитала травми не само по тялото, но и в душата си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

Явно Ашли Джъд бавно и славно успява да преодолее всичките трудности, които се изпречат на пътя й.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари