IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Клуни помага на пострадалите при наводненията в Италия

3 август 2021 17 40

Актьорът в момента е в провинция Комо и се е притекъл на помощ на местните хора

Снимка: Getty Images

Джордж Клуни не само е чудесен актьор, но е и човек с огромно сърце. 

Наскоро той се включи в доброволческите акции, целящи да помогнат на хората в град Комо, които бяха засегнати от опустошителните наводнения. В четвъртък зоната, в която актьорът има вила, беше ударена от силни дъждове и свлачища. Според местните медии, около 60 жители са били евакуирани заради бурята. 

На следващия ден Клуни, който е в района заедно със съпругата си Амал и 4-годишните им близнаци, е започнал да обикаля и да помага за разчистване на разрушенията. "Ситуацията е много по-сериозна отколкото очаквахме. В Чернобио е доста страшно, а в Лальо е дори по-зле. Говорих с кмета. Има доста работа за вършене и ще имаме нужда от доста финансова подкрепа. Но съм сигурен, че това място ще стане по-добро от преди", казва местен източник пред списание People. Той допълва, че тази зона винаги е била силна и ще продължи да бъде такава и в следващите години. 

Кметът на Лальо Роберто Пози казва пред U.K. Times, че Джордж Клуни веднага се е притекъл на помощ и двамата заедно са обиколили града, за да видят какви са щетите. "Той беше доста загрижен и каза, че иска да помогне. Започнахме да набираме средства и мисля, че той ще използва своите платформи, за да може да достигне до повече хора", допълва кметът. 

Видео, появило се в социалните мрежи, показва как Клуни говори за разрушенията пред телевизионна камера. "Ще е нужна доста работа. Ще са нужни милиони долари, но този град е силен. Ще се възстанови и ще се завърне по-добър от всякога. Това е доста упорит град", казва актьорът. Пози разкрива, че в продължение на три дни е валяло без да спира и след това целият Ад се е изсипал на земята. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tg1 Rai (@tg1_rai_official)

През юни Клуни и семейството му се завърнаха в Комо след дълго отсъствие. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари