IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадоха дома на Кърт Кобейн в Сиатъл

12 август 2021 09 00

Родната му къща пък ще бъде музей

БГНЕС

Домът на Кърт Кобейн в Сиатъл вече има нов собственик. Имотът, в който известният музикант отне живота си преди повече от 27 години, вече ще се стопанисва по-добре. Това съобщава източник на The Post, уточнявайки, че сделката вече е финализирана. 

Според справка в имотния регистър, цитиранa от Page Six, три години след като фронтменът на „Nirvana“ е открит мъртъв в къщата, тя е породадена на бизнесмен от града за 2,9 милиона долара, придобил я чрез US Bank. 

Семейство Уолтър живее цели 23 години на въпросното място, на което Кобейн прекарва най-хубавите си моменти със своята съпруга Кортни Лав, от която има една дъщеря. 

„Перфектно поддържан дом с изключително присъствие". Това пише в обявата за къщата, която е построена преди повече от 115 години. Тя е разположена на площ от 8 000 кв. фута, а прилежащата земя към нея е 0,74 декара. 

Бившият дом на Кобейн и неговата половинка е в стил Кралица Ан и има изглед към езерото Вашнгтон. Оранжерията, в която той бе намерен мъртъв, е разрушена от жена му след като той бива погребан.  

Къщата на звездата разполага с четири спални и пет бани, като има просторни гараж и и добре аранжирана градина. 

Кърт Кобейн, който имаше проблеми с наркотиците, се самоубива на 5 април 1994 г. Безжизненото му тяло открива служител, извикан да постави осветление в дома му. До него има пушка 20-и калибър. Според аутопсията, той е взел голямо количество хероин, но истинската причина за смъртта му е загадка и до днес. 

Лърт Кобейн

БГНЕС

Родният дом на певеца става музей

Лърт Кобейн

БГНЕС

Къщата в град Абърдийн, щата Вашингтон, в която музикантът живее като по-млад - от 1968 до 1984 г., ще стане музей. Това реши в началото на август Департаментът по археология и историческа консервация към щата Вашингтон, давайки й културна значимост. 

Собствениците Лий и Даниъл Бейкън плануват да водят туристи в дома, разположен на 140 кв. м., както и на местата в града, които той често посещавал. В тази връзка семейството е изготвило проект за кафе-галерия в Абърдийн, в което да има вещи на звездата. 

„Радвам се, че участвам и давам своя принос. Много съм щастлива и поддържам проекта, който Лий и Дани започнаха преди 3 години", казва по този повод сестрата на Кобейн - Ким, която ще помогне на семейството. 

Лърт Кобейн

БГНЕС

Продадоха кичур от косата му на търг

В средата на май тази година кичур от косата на фронтмена на известната група бе продаден на търг. Той е отрязан през 1989 г., като за него сега платиха сумата от 14 145 долара. 

Космите на Кърт са запазени от художика Никол де Поло, която пък ги получава като подарък от неговата приятелка Теса Озбърн, подстригала го инцидентно в Бирмингам. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари