IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обезобразена: Линда Еванджелиста завежда дело срещу пластични хирурзи

24 септември 2021 14 30

Супермоделът сподели, че е „трайно деформирана“ след процедура за замразяване на мазнини

БГНЕС

БГНЕС

Супермоделът от 90-те, Линда Еванджелиста, обяви, че е останала „трайно деформирана“ след процедура за замразяване на мазнини и завежда дело срещу лекарите от Zeltiq Aesthetics.

Родената в Канада 56-годишната красавица разказа в Instagram профила си в сряда, че се е подложила на процедурата Cool Sculpting през 2016 г. Линда твърди, че е развила парадоксална мастна хиперплазия -  рядък страничен ефект, при който третираната площ става по-голяма, отколкото по-малка.

Десетки известни личости, модели, актьори и дизайнери подкрепиха Линда с коментари и постове в Instagram. Нейните колежки от модния подиум Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън, Хелена Кристенсен. Клаудия Шифър и Наоми Кембъл също обявиха своята съпричастност към проблема на Еванджелиста и по отношение на съдебната битка, която тя смята да започне.

Мога честно да кажа, че се разплаках, четейки това“, написа 52-годишната Кристенсен. „Не само защото усещах със сърцето си, че някак тихо преживяш нещо дълбоко лично и тревожно, но и защото се сетих за всички белези, които животът остави върху всички нас, независимо дали физически или емоционални и колко дълго страдаме най-вече в мълчание и сами. “

Хелена добавя: „Толкова е важно и красиво, когато някой излезе от сянката и е брутално честен и реален.“

51-годишната Наоми също написа трогателен коментар с думите: „Аплодирам те за смелостта и силата да споделиш опита си и да не бъдеш заложник повече на това ... Знаеш, че те обичам. Всички те обичаме.“

Линда и

Снимка: Getty Images

„Гордея се с теб. Обичам те “, написа Клаудия Шифър. „Линда, твоята сила и истинска същност са завинаги разпознаваеми и емблематични! Браво!“, написа пък 55-годишната Крауфорд, а 52-годишната Търлингтън просто е коментирала: „Обичаме те“.

Паулина Поризкова също аплодира Еванджелиста в публикация, която сподели на собствената си страница в Instagram, заявявайки, че иска да „отпразнува смелостта“.

54-годишната Поризкова, която също е откровена за собствените си борби в социалните мрежи, е написала: „Много съжалявам за това, което трябваше да понесеш“, коментира тя. „Излизането от сянката е толкова силно и смело. Аплодирам те и добре дошла отново в светлината, където ти е мястото!“

Паулина е добавила: „Имаше причина Линда да се оттегли от светлините на прожекторите, а за жена, известна с блясъка си като физически хамелеон и въплъщение на елегантност, това беше сурово. Няма да ви разказвам нейната история, тя трябва да го направи, но искам да отпразнувам смелостта й да я изрази.“

Сред другите звезди, които застанаха зад Линда, са Гуинет Полтроу, Джануари Джоунс, Марк Джейкъбс, Джеръми Скот, Исак Мизрахи, Зак Позен, както и моделите от по-младото поколение Марта Хънт и Джиджи Хадид.

Последната модна изява на Еванджелиста беше на Met Gala през 2015 г.,(на снимката долу) само година преди да се подложи на въпросната процедура. От тогава Линда наистина живее като отшелничка и само единични нейни снимки, направни от папараци, се появяват из медиите.

линда еванджелиста

Снимка: Getty Images

В изявлението си в социалните медии Еванджелиста обяснява, че отсъствието й от светлините на прожекторите през последните пет години се дължи на нехирургичната козметична процедура, която я е оставила „брутално обезобразена“.

„Днес направих голяма крачка към поправяне на една грешка, която претърпях и пазя за себе си повече от пет години“, пише тя. „За моите последователи, които се чудеха защо не работя, докато кариерата на моите връстници процъфтява, причината е, че бях брутално обезобразена от CoolSculpting процедурата на Zeltiq, която направи точно обратното на обещаното."

Линда пише: Развих парадоксална мастна хиперплазия - риск, за който не бях информирана преди процедурата. Това не само унищожи поминъка ми, но и ме вкара в цикъл на дълбока депресия, дълбока тъга и най-големите дълбочини на отвращение към себе си. В процеса се превърнах в отшелник.“

Тя продължава: С това дело смятам да се придвижа напред, за да се отърва от срама си, излизайки публично с моята история. Толкова съм уморена да живея по този начин. Бих искал да изляза през прага си с високо вдигната глава, въпреки че вече не приличам на себе си.

По време на процедура за криолиполиза, като CoolSculpting, устройство, което обикновено е настроено на температура под нулата, се прилага върху мастните натрупвания, като се предполага, че причинява клетъчна смърт на мастната тъкан. В случая на Линда въпросната процедура увеличила, а не намалила мастните клетки в тялото на Линда. След това тя се е подложила на две болезнени, неуспешни коригиращи операции, но в крайна сметка, според нея самата, лицето й към днешна дата е абсолютно неузнаваемо.

За последно Еванджелиста пусна своя снимка в социалните медии през 2019-та, но до голяма степен лицето й на нея е скрито под шапка, а тялото й не се вижда изобщо. Медиите отбелязаха промяна във външния вид на Линда още през 2016-та, когато написаха, че тя се е появила с видимо по-пълно лице и е изглеждала подпухнала.

Според списание Healthline, увеличените мастни натрупвания в тялото на Линда не са вредни, но също така и няма да изчезнат сами с течение на времето. „Това рядко състояние се среща най-често при мъже, подложили се на тази криолиполиза, въпреки че може да засегне и жените“, пише изданието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари