IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

R. Kelly признат за виновен в сексуални престъпления

29 септември 2021 10 50

Изпълнителят остава в затвора до окончателната присъда

Снимка: Getty Images

На 27 септември певецът R.Kelly беше признат за виновен по девет обвинения в сексуални престъпления. Присъдата му беше дадена от жури в съда в Бруклин.

Обвиненията са направени от шест жени, включително покойната вокалистка Алия, която се омъжва за R.Kelly, когато е само на 15 години.

„Изключително разочаровани сме от присъдата, която получихме. Аз и колегата ми смятаме, че тя не е подкрепена с доказателства, а вместо това е отражение на хистерията, която се създаде от няколко телевизионни програми. Смятаме да продължим да се борим за R.Kelly, за да сме сигурни, че всичко възможно е било направено“, казва адвокатът Стийв Грийнбърг.

R. Kelly

Снимка: Getty Images

До момента рапърът отрича всички обвинения и пледира невинност по всички престъпления, включително рекет, подкуп, принуда, подбуждане към секс и секс трафик. 54-годишният певец досега е прекарал две години във федерален затвор. Той ще остане там до окончателната присъда.

Обвиненията към R.Kelly се простират от 1992 до 2017 година. По време на делото прокурорите заявиха, че предполагаемите жертви включват две момичета, които са били на 16 и едно, което е било на 17 години, когато са се срещнали с рапъра. Те се запознават с R.Kelly по време на различни представления, частни партита или други публични събития.

По време на делото, което започна в Бруклин на 18 август прокурорите призоваха множество свидетели, включително жени и мъже, които твърдят, че са били използвани за секс и са претърпели психическо насилие.

R. Kelly

Снимка: Getty Images

Изявленията на защитата са били кратки и основно са се фокусирали върху свидетели, които твърдят, че никога не са виждали рапъра да извършва каквото и да е било насилие. Един от тях дори описва R.Kelly като „джентълмен“ към своите партньори. Засега рапърът отказва да застане на свидетелската скамейка и да даде показания.

„Той е използвал лъжи, манипулативни подходи, заплахи и психическо насилие, за да контролира жертвите си“, казва обвинителката Елизабет Гедеш в своята заключителна реч. Тя допълва, че звездният статус на R.Kelly му е позволил той да се разхожда свободен, въпреки че е бил известен със своите извращения.

Друго криминално дело срещу рапъра е поставено на пауза в Чикаго докато това в Ню Йорк приключи. Освен това R.Kelly е изправен и пред още обвинения в Минесота.

R. Kelly

Снимка: Getty Images

През януари 2019 година телевизия Lifetime пусна документалния филм Surving R.Kelly, който поднови интереса към обвиненията към рапъра и създаде причина за допълнително разследване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари