IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След 3 години чакане: Принцеса Мако и Кей Комуро ще сключат брак

28 септември 2021 17 40

Младоженецът пристигна в Япония с дръзка визия

БГНЕС

Любовта не признава граници. Това показаха принцеса Мако и нейният годеник, които след три години чакане, най-сетне могат да сключат брак. По данни на Associated Press, 29-годишният адвокат Кей Комуро е кацнал в Япония с полет от Ню Йорк, за да подпише най-сетне със своята любима, с която се сгоди още през септември 2017 г.

29-годишният мъж, заради когото племенницата на император Нарухито се отказва от своята титла, е заснет на летището с интересна за местните визия. Той носи риза и сако, но косата му, която е по-дълга, е вързана на опашка – прическа, която не е най-удачна за човек, който иска да сключи брак с жена с благородническо потекло.

Кей Комуро, който е роден в Йокохама, вече е поставен под двуседмична карантина заради предпазните мерки срещу коронавируса, свързани с идващи от САЩ. След като тя изтече, той ще може да види принцеса Мако и най-вероятно двамата ще дадат съвместна пресконференция.

Очаква се известната двойка да сключи брак през октомври и да замине за Ню Йорк, където смята да се устрои.

Край на дългото чакане

принцеса Мако,

БГНЕС

Двамата влюбени имаха доста спънки по пътя към мечтаната сватба, за която още не е ясно дали ще се състои. След като двамата чакат близо 3 години, за да сключат брак, може и просто да подпишат на скромна церемония без много гости и шум.

Кей и Мако трябваше да се венчаят още през 2017 г., веднага след обявяване на годежа им, но заради това, че тя е принцеса, а той няма знатно потекло, нещата се проточиха. Дядото на булката – император Акихито, абдикира и постът му пое неговият по-голям син Нарухито през 2019 г. Година и половина след това за престолонаследник бе обявен принц Акишино (бащата на принцеса Мако). Това наложи отлагане на сватбата. По-късно заради сума, която младоженецът получава за своето образование – 36 000 долара, при това от бившия годеник на майка му, плановете им отново се провалиха.

Принцесата става обикновена японка заради любовта си

принцеса Мако,

БГНЕС

Комуро, който още през 2018 г. заминава в Ню Йорк, се връща в Япония, за да може най-сетне да се свърже във вечен съюз с принцесата. След това обаче тя ще загуби своята благородническа титла и трябва да се раздели с императорското семейство, като заживее като обикновена гражданка. Това няма да стане на традиционна церемония, а в тесен кръг, отбелязват японските медии.

Мако има правото да получи зестра от 1,35 милиона щатски долара. Тя обаче е първата жена в историята на семейството след Втората световна война, която смята да се откаже от нея, защото все пак сумата е за сметка на данъкоплатците. От своя страна правителството няма нищо против решението ѝ.

принцеса Мако,

БГНЕС

Принцесата се запознава с Кей Комуро на купон през 2012 г. Тогава и двамата учат в Международния християнски университет в Токио. Година след началото на връзката им, се сгодяват. Скоро, когато бракосъчетанието им стане факт, двамата смятат да живеят и работят в САЩ.

29-годишната булка е най-голямата щерка на принц Акишино, който има и още една дъщеря– принцеса Како (26 г.), както и по-малък син на име Хисахито (14 г.).

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари