IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет и Камила – стилното дуо в шотландския парламент

16 октомври 2021 21 00

Двете дами се координираха в начина си на обличане

Снимка: Getty Images

Кралското семейство на Великобритания често е поздравявано за своя безупречен моден вкус, независимо дали говорим за Кейт Мидълтън и Меган Маркъл или за кралица Елизабет II и Камила Паркър. Последните две дами наскоро доказаха, че усетът им за стил все още е на ниво, появявайки се в координирани зелени тоалети в шотландския парламент.

Кралицата беше изцяло в тъмнозелената гама, носейки дълго палто с копчета и една от емблематичните си шапки. До нея беше и Камила, която също избра зеленото, но в по-светъл нюанс. Тоалетът ѝ се състоеше от бяла блуза, зелено дълго палто и зелена шапка. И кралицата, и снаха ѝ носеха черни ръкавици, като херцогинята на Корнуел беше с предпазна маска, но монархът на Великобритания не. Най-вероятно кралицата не се притеснява от коронавируса, тъй като вече получи и двете дози от ваксината.

Към двете дами се присъедини и принц Чарлз, който носеше традиционната шотландска поличка, бяла риза, черен пуловер и тъмносиньо сако. Тримата се срещнаха с Алисън Джонстън и първия министър на Шотландия Никола Стърджън, която е първата жена, която заема постовете първи министър и лидер на шотландската национална партия.

В началото на шестия парламентарен сезон в Шотландия всички отдадоха почит на местните герои, които са подкрепяли своите общности по време на пандемията. Кралица Елизабет също говори пред министрите, като брошката върху палтото ѝ направи голямо впечатление на публиката. Аксесоарът е диамантен бодил от колекцията на кралица Мери и често е носен по време на посещения в Шотландия.

Белият трън се е превърнал в символ на страната и дори е растение, което е бродирано в дантелата на много кралски сватбени рокли. Диамантената брошка се открояваше красиво на фона на зеленото палто на Нейно Величество, което тя допълни и с малка черна чантичка.

По време на речта си Елизабет си спомни за принц Филип и спомените, които двамата са си създали в страната по време на 73-годишния си брак.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари