IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След „Мегзит“ трябва ли да се откажат принц Хари и Меган Маркъл от титлата си?

18 октомври 2021 10 40

Те вече не допринасят с нищо за монархията

Снимка: БГНЕС

Миналата година принц Хари и Меган Маркъл се отказаха от кралските си задължения и се преместиха в САЩ. Една от причините за това решение се считат неразрешими противоречия между членовете на кралското семейство. И въпреки че официално, след „свалянето от трона“, двойката загуби част от титлите си, те запазиха правото да се наричат херцог и херцогиня на Съсекс.

Но сега, когато Хари и Меган стават все по-независими от кралското семейство, възниква въпросът – справедливо ли е, че продължават да използват такива почетни титли?

Ръководителят на британската антимонархистка организация – Република Греъм Смит изрази мнение, че херцозите на Съсекс трябва да се откажат от тази привилегия. „Титлите се дават, за да могат техните носители да изпълняват кралски задължения за доброто на страната, а те (Хари и Меган) не правят това в момента“, каза той.

„Сега те са в несигурно положение: с един крак в кралската къща, но също така преследват собствените си интереси. Наистина мисля, че трябва напълно да се откажат от това сега, след като са се оттеглили от кралските задължения“, заключи Смит.

От своя страна не е трудно да се разбере мотивацията на Хари и Меган – техният публичен имидж се възползва от поддържането на поне условна връзка с монархията. Освен това едва ли ще бъде лесно за принц Хари да се откаже от статута, който му принадлежи от раждането.

В същото време известната двойка получи и доста голямо влияние в Холивуд. Съпрузите се преместиха в САЩ, сключиха договор с Нетфликс и се настаниха да живеят до известни знаменитости.

Въпреки факта, че херцогът и херцогинята продължават да общуват със знаменитости, повечето от тях са се дистанцирали от двойката през последната година.

Според кралския експерт Нийл Шон, в бъдеще позицията на принц Хари и Меган в светското общество ще стане по-малко значима. Той предполага, че звездите на шоубизнеса преследват егоистични цели и ако имат избор, биха предпочели приятелство с по-влиятелни членове на кралското семейство като принц Уилям и Кейт Мидълтън.

„Знаменитостите са много непостоянни. Те се стремят да се привържат към всичко, което е модерно в точното време. Мнозина спекулират до какво ще доведе това в по-нататъшния напредък с всички видове приятели, свързани както с Хари, така и с Уилям. И мнозина биха заложили пари на факта, че в бъдеще ще има само един крал и този крал, разбира се, ще бъде Негово Кралско Височество херцогът на Кеймбридж, принц Уилям“, каза експертът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари