IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Майкъл Тайлър, изиграл Гюнтер в „Приятели“, почина на 59 години

25 октомври 2021 14 50

Той се бореше с рак на простатата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Актьорът от „Приятели“ Джеймс Майкъл Тайлър почина на 59-годишна възраст след битка с четвърти стадий на рак на простатата.

Тайлър, който влезе в ролята на русия барман Гюнтер, разкри диагнозата си през юни, три години след началото на лечението му през 2018 година. Той игра в голяма част от епизодите на сериала „Приятели“ заедно с Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат ЛеБланк, Дейвид Шуимър и Матю Пери. Фигурка на Гюнтер дори беше включена като седмия приятел с колекцията на LEGO от 2019 година, която позволява на феновете да построят легендарното кафе Сентръл Пърк.

„Боря се с тази диагноза през последните три години... В момента се намирам в четвърти стадий. Затова, след време, болестта ще ме повали“, заяви Тайлър през юни, отбелязвайки че вече се лекува с химиотерапия. Той допълни, че е бил поставен и на хормонална терапия, която „работи чудесно“ за няколко години, но през първата година от пандемията ракът е прогресирал и се е разпространил в цялото тяло, засягайки гръбнака, което е довело до цялостна парализа.

На следващия ден мениджърът и близък приятел на Тайлър – Тони Бенсън – разкри пред списание People, че актьорът никога не е губил доброто си настроение и въпреки че е преминал през много тежки ситуации, все още има желание за живот. „Въпреки че е прикован към инвалидна количка, той е много подвижен. Има най-прекрасното отношение към всичко това“, казва Бенсън.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc)

Новината за диагнозата на Джеймс дойде след като той се появи виртуално на събирането на „Приятели“ през май тази година. Актьорът заяви, че е искал да присъства на събитието, дори и да е през компютър. „Бях много щастлив, че ме включиха. Беше мое решение да не дойда физически, а да се включа чрез Zoom. Просто не исках да създам лошо настроение“, заяви той пред Today. Допълни, че не е искал всеки да си мисли само за рака му и да се разсейва от случващото се на сцената.

Колегите му от „Приятели“ Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу и Мат ЛеБланк изразиха тъгата си в социалните мрежи. Те публикуваха снимки на Тайлър и сцени от сериала, с които си спомниха за шегите, професионализма и позитивното настроение на актьора. „Приятели“ нямаше да бъде същият без теб. Благодаря за смеха, който донесе на снимачната площадка и в живота на всички ни. Ще ни липсваш страшно много“, написа Анистън в Instagram.

Кортни Кокс и Лиса Кудроу използваха една и съща снимка, за да си спомнят за своя колега. „Размерът на благодарността, с който идваше на работа и показваше на всички ни всеки ден е размерът на благодарност, който изпитвам сега, че някога съм те познавала. Почивай в мир, Джеймс“, написа Кортни. Лиса Кудроу, която изигра Фийби, благодари на Тайлър, че винаги е бил до целия екип на „Приятели“ и присъствието му в света ще липсва на всеки.

„Споделихме много забавни моменти, приятелю. Ще ни липсваш. Почивай в мир, приятелю“, написа Мат ЛеБланк, който изигра Джоуи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow)

Освен в „Приятели“, Джеймс Майкъл Тайлър имаше епизодични роли и в други телевизионни шоута, включително „Сабрина младата вещица“ през 2001 година и „Смешно отделение“ през 2005 година. През 2013-а той играе главната роля в сериала „Модерна музика“. Въпреки лечението си, Тайлър участва в два кратки филма – The Gesture and the World и Processing, за които печели награди за най-добър актьор на няколко филмови фестивала.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари