IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След сватбата – бившата принцеса Мако под наем в САЩ

29 октомври 2021 09 00

Тя и съпругът ѝ все още са в Токио

БГНЕС/Pixabay

БГНЕС/Pixabay

Бившата принцеса Мако, която вече е обикновена японка след като сключи брак и се отказа от своята титла, ще живее под наем. Според информация на американски издания, съпругът ѝ Кей Комуро е наел малък апартамент в Ню Йорк.

Двамата влюбени все още са в Токио, където са отседнали временно, докато организират пътуването си до САЩ.

По данни на New York Post, адвокатът, с който наследничката на японския императорски двор се обвърза за цял живот, е избрал апартамент с една спалня в по-скромен квартал.

Предстои новата г-жа Комуро да кандидатства за американски паспорт, но първо ще трябва да вземе виза, за да живее и работи легално в САЩ.

Както вече писахме, Мако и кей Кей Комуро сключиха граждански брак на 26 октомври. Тя е дъщеря на принц Фумихито и съпругата му – принцеса Кико, както и племенница на сегашния император Нарухито. Някои я нарекоха японската Меган Маркъл, заради отделянето ѝ от семейството, макар бракът ѝ да няма отношение по линията на наследяване на трона. Тя е и първи член на семейството, от Втората световна война насам, който отказа да приеме полагащата ѝ се зестра от 1,3 милиона долара след сватбата.

принцеса Мако,

БГНЕС

Докато Кей Комуро, който наскоро взе успешно изпита си за адвокат, ще работи като юрист, най-вероятно бившата принцеса ще бъде търсен кадър в някой музей на Ню Йорк заради образованието си, а и своята популярност.

До момента японски медии писаха, че майката на съпруга на Мако има финансови задължения, като извадиха, че е взела вдовишка пенсия незаконно и не е изплатила дълга си към бившия си годеник, който искал да подпомогне неговото образование.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари