IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадона срещу Instagram: Вие сте сексисти

26 ноември 2021 17 50

Социалната мрежа свали снимки на изпълнителката заради прекалена голота

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Всички знаем, че Мадона е известна със своята провокативност и прекалено разкриване на тялото си. Може би голите ѝ снимки са много по-популярни и познати на феновете по света, отколкото самото творчество на изпълнителката. И докато някои от нас смятат това за свободно изразяване на мнението и волята, то провокативните снимки дойдоха в повече на социалната мрежа Instagram.

Преди няколко дни Мадона сподели колекция от снимки, на които позира върху леглото си, носейки черен чорапогащник и черен сутиен. Дотук добре – нищо ново за изпълнителката. Оказа се обаче, че политиката на Instagram е намерила нещо нередно и затова е свалила снимките. На една от тях се вижда зърното на Мадона, което очевидно е в нарушение на правилата за добро поведение в социалната мрежа.

Именно заради това, в четвъртък се появиха същите снимки, но този път те бяха променени. На тази, на която Мадона е твърде разголена, сега тя е добавила сърце, с което да прикрие зърното си. Всичко щеше да бъде наред, ако изпълнителката не сподели своето мнение и обвини Instagram в проява на сексизъм. Тя дори сравни правилата на социалната мрежа с лъжите за „доброто отношение“ на пилигримите към индианците.

Мадона Гети

Снимка: Getty Images

„Препубликувам тези снимки, защото Instagram ги премахна без предупреждение или уведомление. Причината, която изтъкнаха пред мениджъра ми, който не се занимава с профила ми, беше, че малка част от зърното ми се е била показала“, пише Мадона в описанието под новите стари снимки. Тя допълва, че се изненадва как живеем в култура, която позволява всяка една част от женското тяло да бъде показвана, но се прави проблем заради едно зърно. „Сякаш това е единствената част от женската анатомия, която може да показва сексапилност. Зърното, което храни бебето!“.

Мадона след това попита какво става, ако мъж покаже зърното си или пък защо задните части на жената никога не са цензурирани и не представляват причина за премахване на снимки. Изпълнителката използва и Деня на благодарността, който се отбеляза на 25 ноември, за да заяви, че е благодарна за това, че успява да поддържа здрав разум през четири десетилетия на „цензура... сексизъм... женомразство... и стереотипите около възрастта“.

Според официалните правила на Instagram, голотата не е позволена в платформата, а женското зърно се определя като такава. Изключение правят снимки, съдържащи кърмене, раждане или моменти след раждането, както и ситуации, свързани със здравето като рак на гърдата, увеличаване на вниманието към операции за промяна на пола и мастектомия. Голотата в картини и скулптури също е позволена.

Мадона Гети

Снимка: Getty Images

Нецензурираните голи снимки на Мадона обаче не притесниха само Instagram. Дори верните ѝ фенове написаха в коментарите, че това поведение не е подходящо за жена на нейната възраст и идва малко в повече. „Това вече започва да става срамно. Децата ти сигурно се гордеят с теб. Престани да показваш задните си части, виждали сме ги достатъчно“, „Вече граничи с унижение и това няма нищо общо с възрастта ти... Защо, Мадона??? Защо, скъпа, защо??? Много по-добра си от това“, беше само част от написаното под снимките.

Някои фенове дори напомниха на Мадона, че е време да спре с голите снимки и да пусне нова музика, с която да покаже истинския си талант.

Това не е първият път, в който изпълнителката предизвиква скандал с кадрите си. През уикенда тя публикува снимки, на които фотографът Стивън Клейн държи нож до гърлото ѝ. В описанието Мадона разкри, че екипът ѝ е работил безплатно по последния ѝ проект.

Коментарната секция беше изпълнена от фенове, които критикуваха певицата за това, че промотира безплатен труд, а други се прицелиха в прическата ѝ. Те обвиниха звездата в културна обида, тъй като копира стил на чернокожите. Трети пък директно заявиха, че Мадона е агресивна и промотира насилието, показвайки ножа до гърлото си.

Снимките са направени след фотосесия за списание V, на чиято корица застава Мадона. За този случай тя се превъплъщава в Мерилин Монро и заедно с фотографите пресъздава последната фотосесия на актрисата. Една от снимките дори показва реплика на спалнята, в която Монро предозира с хапчета и умира преди 60 години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари