IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път в историята: Тайният сейф на кралското семейство беше отворен

29 ноември 2021 10 50

В него се съдържа и завещанието на принц Филип

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Завещанието на принц Филип е поставено в таен кралски сейф в Лондон заедно с тези на още 32 други членове на семейството. Сега съдържанието на кутията беше оповестено пред света.

Сейфът, който е под наблюдението на съдия сър Андрю Макфарлейн от Висшия съдебен съд, съдържа уникална селекция от кралски завещания, които датират от времето на принц Франсис от 1911 година. Вътре се намират последните желания на кралица Елизабет Боуз-Лайън – майката на кралица Елизабет II, принцеса Маргарет, както и на крал Едуард VIII, който абдикира от британския трон през декември 1936 година.

Елизабет Втора

Снимка: БГНЕС

Други тайни съкровища, които бяха разкрити от съдията, включват завещанията на лорд Луис Маунтбатън – чичото на принц Филип, кралица Мери – съпругата на крал Джордж V, както и принцеса Беатрис – най-малкото дете на кралица Виктория.

„Сега съм пазител на сейф, в който има над тридесет плика, всеки от които съдържа запечатаното завещание на починал член на кралското семейство“, заяви Макфарлейн през септември, когато разкри за съществуването на кралския сейф по време на съдебна битка за потайността на последните желания на принц Филип.

Тогава съдията потвърди, че най-ранният такъв плик е обозначен като съдържащ завещанието на принц Франсис от Тек. Последните допълнения са направени през 2002 година, когато са били поставени завещанията на кралица Елизабет и принцеса Маргарет. Въпреки че е ясно кои завещания се пазят в сейфа, едва ли ще разберем повече за самите документи и какво е написано в тях.

Маргарет и

Принцеса Маргарет и принцеса Даяна. Снимка: Getty Images

По време на решението, взето през септември, Макфарлейн заяви, че кралското семейство има право на повишено ниво на поверителност, за да защити достойнството и репутацията на обществената роля на суверена и други близки членове на семейството. Той също така постанови, че заявленията за разпечатване на завещанията могат да бъдат изпълнени най-малко след 90 години. Според него, всички искове, подадени преди тази дата, е много вероятно да се провалят поради липса на конкретна, индивидуална или частна обосновка, свързана с администрирането на имуществото на починалия.

Накратко казано, публикуването на списъка със завещания има за цел да бъде постигната прозрачност пред публиката и нищо повече.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

rzheliazkova ( преди 2 години )
Я пак си помислете коя е Елизабет I?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар