IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо медиите не харесват принц Хари и Меган Маркъл?

5 декември 2021 21 00

Нов документален филм на BBC, Princes and the Press разкрива

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл са една от най-обсъжданите двойки в света. Не е чудно, че папараците следят отблизо живота им. Съпрузите многократно са заявявали, че изпитват натиск от пресата и са несправедливо критикувани от обществеността. И дори когато двойката напусна страната, преследването на британските таблоиди само набра скорост.

Нов документален филм на BBC, Princes and the Press, разкрива защо кралската двойка не е харесвана от медиите по няколко причини. Авторите на проекта разговаряха с журналисти, които бяха обвинени в клевета от херцога и херцогинята на Съсекс.

Според репортери те са принудени да хвърлят кал по двойката, тъй като по-голямата част от публиката им са по-възрастни британци, които изобщо не харесали Меган.

Друга причина за омразата на журналистите към съпрузите се крие в пренебрежението им към пресата. И така, през 2019 г., когато Меган беше в напреднала бременност, журналистите получиха фалшиво уведомление за мястото на раждане.

Кралският кореспондент на Daily Express Ричард Палмър каза, че пресата се е събрала в Уиндзор, но бебето е родено в Лондон. „Имаше такова впечатление, че го направиха нарочно, за да ни направят на глупаци“, каза журналистът.

В същото време от двореца казаха, че не са съгласни с твърденията в този документален филм и могат да предприемат действия срещу съдържанието на филма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

ВАРНА ( преди 2 години )
ЗАЩОТО СА БОГАТИ ОСВЕН ЧЕСА И МЛАДИ И КРАСИВИ АЗ ГИ ХАРЕСВАМ ПО-ВЕЧЕ ОТ ПЪРВИТЕ ОТ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар