IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин за бъдещето на кариерата си, Хилария и убийството на Халина Хътчинс

6 декември 2021 16 30

Актьорът с първо интервю пред телевизия ABC

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Алек Болдуин се разплака по време на интервюто си пред ABC, в което говори за злощастния инцидент на снимачната площадка на филма Rust, където операторката Халина Хътчинс бе убита. По първоначална информация актьорът е бил този, който дърпа спусъка на пистолета, но той отрича да е виновен, като твърди, че чувства вина, но психическото му състояние е пред разпад.

Това е първо интервю на Болдуин след инцидента, случил се в края на октомври. Тогава, освен убийството на Халина Хътчинс, беше ранен и режисьорът Джоел Соуза. За щастие, той се отървава само с контузия в рамото и сериозен уплах. Снимките на Rust бяха прекратени за неопределено време, а Алек казва, че в момента не се интересува от бъдещето на кариерата си.

Пред журналиста Джордж Стефанополус 63-годишният Болдуин си спомни за Хътчинс, която остави след себе си съпруг и 9-годишен син. Актьорът е категоричен, че не е дърпал спусъка на пистолета, но все пак признава, че е имал оръжие в ръката по време на инцидента. Стефанополус казва, че това е било най-напрегнатото интервю в кариерата му и описва госта си като честен, неподправен и готов да отговори на всички въпроси.

Ето 8 неща, за които Алек Болдуин говори в интервюто

1. Какво се случило преди стрелбата

Болдуин казва, че стрелбата се е случила по време на първа репетиция. Играейки своя персонаж Харланд Ръст, актьорът е трябвало да бъде притиснат и зле ранен герой, който изважда оръжие на двамата си опоненти. Алек признава, че е държал пистолет в ръка докато е работил с Хътчинс по детайлите около сцената.

„Хътчинс ми каза да държа пистолета по-надолу. Каза ми да мина надясно. След това да го сваля още по-надолу. Опитваше се да намери правилната позиция на оръжието“, разказва Болдуин. Посочва, че пистолетът е бил насочен малко по-надолу от мишницата, точно където Хътчинс е казвала да бъде.

2. „Не съм дърпал спусъка“

Според ABC, Болдуин е категоричен, че е трябвало да освободи защитния механизъм на пистолета, но не и да стреля. „Спусъкът не беше дръпнат. Не съм дърпал спусъка. Вдигнах пистолета и попитах дали се вижда добре. След това пуснах защитата и чух пистолета да стреля“, разказва още актьорът. Той на два пъти потвърждава, че не е дръпнал спусъка, а оръжието само е стреляло. Казва, че никога не би насочил пистолет към друг човек и да стреля.

3. Какво се случва след това

Веднага след звука на стрелба, всички на снимачната площадка се притеснили. В този момент Халина Хътчинс пада назад, но първоначално никой не смята, че тя е била простреляна. Болдуин твърди, че е помислил, че на операторката ѝ е станало лошо и е припаднала.

Спомня си, че е стоял до Халина цяла минута, преди да осъзнае какво точно се е случило. Болдуин казва, че никога не би си помислил, че в пистолета има истински патрон. Малко по-късно научава детайли за случилото се в полицията. „Беше все едно виждах извънземни. Бях в тотален шок“, спомня си актьорът. Допълва, че почувствал убийствена агония, когато научил, че в пистолета е имало истински патрон.

4. Как патронът се появява на площадката?

По принцип на снимачната площадка не би трябвало да има истински патрони. Всичко е изкуствено, но толкова добре направено, че публиката наистина да помисли, че стрелбата е действителна. Репликите на патроните са идентични с оригинала, така че невъоръжено око да не види разликата. На 21 октомври обаче на площадката на филма Rust някак си се появяват истински патрони, които раняват фатално Халина Хътчинс.

Болдуин твърди, че няма идея как истинските патрони са се озовали на обекта. „Някой е сложил истински патрон в пистолета. Патрон, който въобще не трябваше да е там“, казва той. Твърди, че не знае какво се е случило на снимачната площадка и как този патрон е попаднал в оръжието.

5. Отрича да е виновен

По време на интервюто си Болдуин на няколко пъти се разплаква и твърди, че е невинен. „Някой е виновен за случилото се и не мога да кажа кой, но не съм аз“, категоричен е актьорът. Допълва, че е направил точно това, което е правил всеки друг ден по време на снимките, що се отнася до работата с пистолета.

Болдуин споделя, че хората му казват, че е несправедливо, че е получил криминални обвинения. Актьорът продължава да работи с полицията и да съдейства по всеки възможен начин. „Нямам нищо, което да крия“, казва той.

Все пак Алек отказва да се прави на единствената жертва, защото жертвите тук са две, включвайки и Халина Хътчинс. Казва, че двамата имат нещо общо и това е, че са смятали пистолета за зареден с фалшиви патрони. „Бих направил всичко, за да се върна и да предотвратя събитията“, категоричен е той.

6. Има свидетел на стрелбата

Болдуин казва, че първият асистент-режисьор Дейв Холс му е дал револвер по време на репетицията и му е казал, че оръжието е безопасно и готово за игра. Адвокатът на Холс обаче не потвърждава тази версия пред ABC и запазва мълчание по случая.

Лиса Торасо казва още, че клиентът ѝ няма отговорност относно пистолетите и тяхната проверка. „Да очакваш асистент-режисьорът да провери оръжията на сцената е все едно да му кажеш да прегледа настройките на камерата или осветлението“, е становището на адвокатката. Все пак тя споделя, че Холс е наблюдавал стрелбата от няколко метра и потвърждава думите на Болдуин, че актьорът не е дръпнал спусъка.

7. Психическа травма

Въпреки че не се чувства виновен и отрича да е убил Халина Хътчинс, но психическата травма, която е получил, е огромна. Той признава, че последните му сънища са свързани с инцидента и това му пречи да заспи.

„Имам проблеми с психиката. Уморен съм от това, защото се опитвам да се грижа и за децата си. Семейството е единственото, което имам. Честно да ви кажа, не ме интересува бъдещето на кариерата ми“, казва Болдуин. Той признава, че това е най-лошото нещо, което някога му се е случвало, защото постоянно мисли за него и какво е могъл да направи.

Алек допълва, че в края на всеки ден се срива емоционално и проблемите му нямат край. Единственото нещо, което го държи далеч от самоубийството, по негови думи, е фактът, че не чувства вина за смъртта на Халина.

8. Хилария е причината той още да е тук

По време на интервюто Болдуин говори и за огромното значение на семейството му в този тежък момент. Малко след излъчването на разговора със Стефанополус, актьорът публикува снимка, на която държи едно от шестте си деца, които споделя с Хилария Болдуин, с която се жени през 2012 година.

„Без значение какво се случва с мен. Без значение колко страдам. Ако загубя или спечеля, всичко. Всичко. Никой не може да ми отнеме радостта и любовта, която ти ми даде“, написа Болдуин, отбелязвайки в публикацията Хилария. Той допълва, че в трудните моменти от живота му тя е била човекът, който му е давал причина да продължи да живее. „Животът с нашето семейство е единственото нещо, за което ме е грижа. Това го дължа на теб“.

Ден след смъртта на Халина, Хилария наруши мълчанието си и публикува съобщение в социалните мрежи. Тя написа, че сърцето ѝ е с операторката, нейния съпруг и детето им. Изпрати подкрепата си към семейството и близките на Хътчинс, но не забрави и Алек. „Няма думи, с които да опиша тази ужасна трагедия, шока и болката в сърцето, идващи с нея“, написа още Хилария.

Оттогава тя продължава да изразява подкрепата си към своя съпруг и да се опитва да го задържи над повърхността.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари