IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След заминаването на принцеса Мако – японското императорско семейство празнува

6 декември 2021 15 00

Нейната първа братовчедка - Аико, навърши 20

БГНЕС

БГНЕС

Японското императорско семейство с първи празник след заминаването на принцеса Мако за САЩ. Нейната първа братовчедка – дъщерята на император Нарухито и императрица Масако, навърши пълнолетие – 20 години.

По случай рождения ден, принцеса Аико застана пред медиите и бе главно действащо лице на специална церемония.

За повода тя бе избрала дълга бяла рокля с късо сако, а на главата си носеше тиара. Усмихвайки се на камерите, тя показа, че разчита на своята естествена красота, прибрала косата си на опашка, без да носи грим на лицето си.

принцеса Аико,

БГНЕС

„Изключително благодарна съм на всички, участвали в пътуването ми към този ден“, казва рожденичката в официално съобщение, разпространено от Държавната агенция на императорското семейство. В него тя посочва, че би искала да работи в полза на народа и изтъкна, че заради пандемията много хора са загубили живота си.

Принцеса Аико, която получи Ордена на Свещената корона заради навършването на пълнолетие, се надява, че скоро всички ще си върнат „мирния живот“, който са имали преди появата на COVID-19.

По данни на японските медии, братовчедката на принцеса Мако, която живее вече като обикновена гражданка в Ню Йорк, е посетила своите баба и дядо – императрица Мичико и бившия император Акихито. Заради разпространението на коронавируса, тя не ги е виждала повече от една година. По-рано тя е отправила и молитвите си в храмовете на своето многоуважавано семейство.

принцеса Аико,

БГНЕС

Дъщерята на император Нарухито учи японска литература в университета „Гакушуин“. Като жена тя не може да наследи Трона на Хризантемата от баща си, но пък ще поеме задълженията си като представител на японското монархическо семейство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари