IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джош Хартнет разкри истинската причина, за да обърне гръб на Холивуд

9 декември 2021 11 00

И то в пика на кариерата си

БГНЕС

БГНЕС

Джош Хартнет разкри коя е истинската причина, поради която обърна гръб на Холивуд в разгара на кариерата си. Американският актьор изглеждаше готов да се превърне в голяма звезда от ранга на Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Бен Афлек, но изведнъж, в началото на новото хилядолетие. той се изнесе да живее в Англия и спря да снима високобюджетни филми.

Самият той вчера разясни в ново интервю коя е и основната причина, поради която се е отдръпнал от Холивуд: „Да задържа Холивуд на разстояние беше най-доброто нещо, което можех да направя за психичното си здраве“.

43-годишният Хартнет, познат от хитовете „Блек Хоук“, „Пърл Харбър“ и „40 дни и 40 нощи“, сподели пред предаването „Изгрев“ на Канал 7 следното: „Исках да си създам добър домашен живот и да си дам възможност да правя неща, които са диви и прекрасни.“

Джош все пак сподели, че единствената значима роля, която съжалява и до ден днешен, че е отказал по време на ранната си холивудска кариера, е тази в хита от 2005 година „Планината Броудбек“. Ролята след това беше изпълнена блестящо от вече покойния австралийски актьор Хийт Леджър.

Той обясни, че първоначално е трябвало да участва в романтичната драма заедно с Хоакин Финикс, но скоро след това ролите им са дадени на Леджър и на Джейк Гиленхол, като и двамата получиха множество награди за превъплъщенията си. Филмът получи общо шест номинации на Оскарите и много други отличия по целия свят.

Хартнет сподели, че все пак не съжалява за повечето големи роли, които е отказвал в миналото, включително и да играе Супермен в трилогията на Кристофър Нолан „Черният рицар“.

В последните години Джош се снима предимно в независими филми, но също така участва и в по-големи продукции като Wrath of Man на британския режисьор Гай Ричи. Една от най-известните главни роли на Хартнет беше в хитовия сериал на ужасите „Викторианска готика“, която продължи от 2014 до 2016 г.

Иначе 42-годишният Джош е щастливо женен мъж (от вече девет години) за британската актриса Тамзин Егертън, от която има и три деца. Смята се, че Джош и Тамзин са се срещнали на снимачната площадка на The Lovers през 2010 г. и че там е започнала и любовта им. Двойката посрещна първото си дете през 2015 г., но името на момиченцето и до днес е неизвестно за медиите. Двойката така и не е обявявала публично раждането на другите си две деца. През 2016 г. Джош говори за това колко много обича да бъде баща и каза, че раждането на първото му дете е „поставило всичко в перспектива“ и той е разбрал, че трябва да сложи семейството си на първо място, а не да гони славата.

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

o ( преди 2 години )