IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бионсе и Риана сред най-влиятелните дами в света

9 декември 2021 15 00

Опра Уинфри и Тейлър Суифт също са в списъка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Всяка година списание Forbes излиза с класация, в която подрежда най-влиятелните дами в света в различни категории. Общо 100 жени влизат в този списък, като тази година представителките от света на медиите и развлечението са общо 15.

На 7 декември Forbes публикува ежегодния си списък, като в него виждаме имената на Риана, Тейлър Суифт, Бионсе, Опра Уинфри и много други. Всички те са заслужили мястото си с постиженията, направени през изминалите 12 месеца в професионален план. Макар някои от дамите да не печелят основните си финанси от традиционната си професия, те отново попадат в списъка.

Една от дамите, които по биография е музикант, но отдавна не се занимава с това, е Риана. Наскоро тя беше определена за национален герой на Барбадос, след като страната получи статут на свободна република и премахна влиянието на кралица Елизабет II. През 2021 година изпълнителката се превърна и в поредния милиардер в света, благодарение на огромния успех на козметичната си линия Fenty Beauty. С този си успех Риана се нарежда на 68 място в списъка на Forbes.

Далече зад нея е колежката ѝ Бионсе, която попада на 76 място. Бизнес списанието посочва, че тя е спечелила общо 250 млн. долара, благодарение на турнето си On the Run II, в което участваше и съпругът ѝ Джей Зи. Изпълнителката обяви и партньорството си с известна спортна марка, което ѝ позволи да направи своя линия дрехи за тренировка. Петата колекция вече е на пазара, като беше рекламирана от няколко звездни деца, включително синът и дъщерята на Рийз Уидърспун, дъщерята на покойния Кобе Брайънт, и дъщерите на Бионсе.

На 78 място тази година се нарежда Тейлър Суифт, която пусна на пазара няколко свой албума, като два от тях бяха презаписани версии на вече стари парчета. Записът ѝ Folklore се превърна в първия, пуснат по време на пандемията, който се продава над милион пъти. Презаписаната версия на Red пък бързо се изкачи до номер 1 в класацията на Billboard, превръщайки се в десетия албум на Тейлър, който достига до върха.

Междувременно Опра Уинфри, която не спира с ексклузивните интервюта (принц Хари и Меган, както и Адел седнаха пред нея) е далеч пред изпълнителките. Тя се нарежда на 23 място, като получава наградата за най-влиятелна жена в медиите и развлечението за 2021 година. Богатството ѝ също доста надвишава това на дамите след нея, като се оценява на 2,6 млрд. долара.

На върха застава авторката, филантроп и бивша съпруга на Джеф Безос – Макензи Скот. Тя има богатство от 59,2 млрд. долара, както и 25% дял в компанията Amazon.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари