IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Бети Уайт помогнала за спасяването на животни след урагана Катрина?

16 януари 2022 21 00

Неправителствена организация споделя вдъхновяващата история

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На 31 декември 2021 година светът изгуби Бети Уайт.

Актрисата си отиде на 99-годишна възраст, само 18 дни преди да навърши един век. Всички ние изгубихме не само прекрасен комик, но и безкористен човек, който посвети живота си да помага на другите същества, независимо дали ходят на два, или на четири крака. Освен че беше посветена на това да разсмива света, Бети Уайт си партнираше с множество организации за защита на животните.

След смъртта ѝ на 31 декември, фенове от целия свят започнаха да споделят своите спомени с актрисата, благодарение на което се появи и една вдъхновяваща история от неправителствената организация Audubon Nature Institute. Базираната в Ню Орлиънс инициатива описа Уайт като „природозащитник, защитник на животните и приятел“.

Бети Уайт

Снимка: Getty Images

В своя туит Audubon Nature Institute, която поддържа зоологическата градина и аквариума в Ню Орлиънс, сподели как легендарната актриса е помогнала на животните в Луизиана по време на огромна криза.

„Когато пингвините и морските видри бяха евакуирани заради урагана Катрина, Бети Уайт плати за самолета, който ги превозваше. Тя не поиска този случай да се обявява в медиите. Тя просто искаше да помогне“, пишат от организацията. Публикацията описва усилията, положени за защита на животните от аквариума на Audubon, след като ураганът Катрина достига сушата на Луизиана през 2005 година.

„След урагана Катрина беше нает частен самолет за преместването на морските видри и пингвините от аквариума Audubon до аквариума Monterey Bay. Организацията разбра едва след пътуването, че Бети Уайт е платила част от разходите за самолета. Бети беше голям защитник на животните и природозащитник. Тя не искаше никакви фанфари около нейната роля в преместването; тя просто искаше да помогне с каквото може. Ние сме дълбоко натъжени от загубата на един истински приятел“, добави говорител на Природния институт Audubon пред списание People.

Този жест от страна на Уайт е един от многото примери за начина, по който актрисата подкрепяше животните и тяхното благополучие през целия си живот. През 2017 година тя получава медал за своя принос към животинския свят и усилията ѝ за създаването на една по-чиста планета. Честта ѝ беше връчена заради работата ѝ, която тя вършеше чрез благотворителните си организации, насочени към зоологически градини и спасяването на животни.

След смъртта на Бети, фенове започнаха онлайн движение, в което насърчават всеки да дари 5 долара на организация за защита на животните. Това трябва да се случи на 17 януари, когато актрисата трябваше да навърши 100 години.

Бети Уайт

Снимка: Getty Images

Един от подкрепилите това предизвикателство е Ланс Бас, който сподели публикация, напомняща на всичките му фенове да се включат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари