IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Новогодишното ми желание е да се намери лек за множествената склероза“

18 януари 2022 08 30

Кристина Апългейт беше диагностицирана с болестта през август 2021 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кристина Апългейт вече има точно определени цели за 2022 година и те не са свързани с повече финансови възможности или филмови награди и успехи.

50-годишната звезда, позната ни като глупавата Кели от „Женени с деца“, сподели своите желания за тази година. По време на онлайн интервю със своите фенове, в което отговаряше на интересни въпроси в Туитър, Апългейт сподели, че иска да направи медицинска революция и да открие лек за все още нелечима болест.

Кристина Апългейт,

Снимка: БГНЕС

На въпрос за тазгодишните ѝ цели, Кристина обяви, че би искала да намери лекарство срещу множествената склероза. Самата актриса беше диагностицирана с болестта през изминалата година и често споделя за своето състояние в социалните мрежи.

Според лекари, все още няма лек за множествената склероза, но има няколко лечения, които могат да помогнат за по-бързото възстановяване от пристъпи и да забавят прогресията на симптомите.

Апългейт призна за болестта си през август 2021 година. Тя написа съобщение в Туитър, в което разкрива и как е получила диагнозата. „Здравейте, приятели. Преди няколко месеца бях диагностицирана с множествена склероза. Пътят е труден. Но получих много подкрепа от хора, които страдат от заболяването“, казва актрисата. Помоли всички медии и фенове да не нарушават личното ѝ пространство и да я оставят спокойно да се справи с трудната ситуация.

Това не е първата здравословна битка на Кристина. През 2008 година тя беше диагностицирана с рак на гърдата. Малко по-късно се подложи на двойна мастектомия, а през 2017 година премахна яйчниците и фалопиевите си тръби. Година по-късно отново влезе в операционната зала заради състояние, причинено от менопаузата. Междувременно Апългейт се бори и с безсъние.

През 2018 година актрисата споделя пред списание People, че използва славата си, за да помага на други, които се чувстват сами в борбата си със здравословните проблеми. „Ако имаш платформа, от която да го направиш, както ние актьорите имаме, направи го. Говоря за безсънието си, защото искам хората, които страдат от него, да не чувстват срам и да започнат да търсят повече информация за състоянието си. Същото важи и за битката ми с рака“, казва Апългейт.

През ноември 2021 година тя отбеляза 50-ия си рожден ден, който тази година съвпадна с Деня на благодарността. „Да. Навърших 50. И имам множествена склероза. Трудно е“, написа Кристина в социалните мрежи. Тя изпрати любовта и подкрепата си към феновете, които изпитват болка в този ден. Насърчи ги да намерят сили, за да вдигнат главата си и да продължат напред.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари