IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На фона на проблемите с баща ѝ: Принцеса Юджийн създава свой подкаст

19 януари 2022 17 50

Принцесата скъсява дистанцията между короната и хората

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принцеса Юджийн превзема микрофона.

Докато баща ѝ – принц Андрю – се опитва да се измъкне от обвиненията в сексуален тормоз, внучката на кралица Елизабет II обяви, че започва свой подкаст за организацията си срещу робството. Заедно с приятелката си Джулия де Боинвил, Юджийн основа фондацията „The Anti-Slavery Collective“ през 2017 година, за да се бори с модерното робство и трафика на хора.

„Много сме развълнувани да започнем да записваме дългоочаквания ни подкаст тази година, който ще бъде пуснат през 2022 година, затова останете на линия!“, казаха двете дами още преди месец, като споделиха и снимка, на която стоят на бял диван, а пред тях са поставени микрофони.

Подкастът е поредната стъпка на Юджийн и Джулия да се докоснат още повече до публиката. Преди това те правеха интервюта в социалните мрежи, с които искаха да насочат вниманието на обществото към робството и трафика на хора в наши дни. Принцесата също така посети и няколко домове, в които живеят оцелели и спасени жертви на робство и имаше специална среща с ръководителите на ООН в Ню Йорк.

Юджийн и Джулия се срещат в автобуса по време на училищна екскурзия през 2012 година. Тогава двете заминават за Индия, където посещават организация, наречена „Women's Interlink Foundation“ и за първи път научават за модерното робство.

„Бяхме шокирани да научим, че робството все още съществува. Всъщност, сега има много повече роби, отколкото когато и да било в историята, и във всеки един момент, някой е преместен на поне километър от мястото, където живее. Често свързваме робството с вериги и каишки, но модерното робство е скрито престъпление, което е трудно да се засече“, казват двете дами в социалните мрежи.

Принцеса Юджийн, чийто син Август ще навърши една година следващия месец, не е първият член на кралското семейство, който влиза в света на подкаста. Меган Маркъл и принц Хари направиха своя дебют в сферата през 2020 година, обявявайки сделка с гиганта Spotify. Двамата пуснаха и специален коледен епизод, в който бяха включени някои от най-известните им приятели – Елтън Джон, Стейси Ейбрамс, Джеймс Кордън и други.

В допълнение, Майк Тиндъл, който е женен за Зара – внучката на кралица Елизабет, води подкаст за ръгби, който се казва The Good, The Bad & The Rugby. Понякога той дори разкрива детайли за живота си като баща на три деца и какво е да бъдеш част от кралското семейство.

Новината за подкаста на Юджийн идва няколко дни, след като на баща ѝ принц Андрю му бяха отнети всички кралски и военни звания заради обвиненията в сексуален тормоз и продължаващото дело срещу него. Според кралски източник, решението е било обсъдено с всички възрастни членове на кралското семейство, включително кралица Елизабет, принц Чарлз и принц Уилям.

Адвокатът на принц Андрю се опита да прекрати делото, заведено от Вирджиния Джуфре, след като беше изяснено, че дамата е постигнала споразумение с Джефри Епщайн за 500 хиляди долара. Според него, тя се е съгласила да не съди други „потенциални виновници“.

Джуфре твърди, че е била жертва на секс трафик, започнат от Епщайн и е била принудена да прави секс с принц Андрю, когато е била на 17 години. Синът на кралица Елизабет категорично отрича обвиненията.

„Държа принц Андрю под отговорност за това, което ми направи. Това, че си властен и богат не те освобождава от отговорност за действията ти. Надявам се, че другите жертви ще видят, че е възможно да не живеят в тишина и страх, а да си върнат живота като кажат истината и търсят справедливост“, казва Джуфре в официално съобщение.

Делото срещу принц Андрю продължава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари