IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново дело срещу Алек Болдуин: Този път от семейството на загинал военен

21 януари 2022 17 40

Актьорът ги нарекъл „бунтовници“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съдебните проблеми за Алек Болдуин нямат край.

Актьорът, който в момента е разследван заради убийството на операторката Халина Хътчинс и раняването на режисьора Джоел Соуза, ще бъде съден за клевета. Семейството на загинал морски пехотинец твърди, че Болдуин ги е нарекъл „бунтовници“ и неправомерно ги е обвинил, че са били част от нападението на Капитолия във Вашингтон на 6 януари 2021 година.

Адвокатите на Болдуин, както и самият той, не са отговорили на обвинението.

20-годишният Райли Макколъм е бил убит на международното летище в Афганистан на 26 август, когато американските военни бяха бомбардирани докато се опитваха да евакуират хиляди хора, бягащи от талибанския режим. След смъртта му, Болдуин открил една от сестрите на военнослужещия и ѝ изпратил 5000 долара като дарение към вдовицата на Макколъм и тяхното бебе.

Според обвинението, по-рано същия месец актьорът е обвинил 22-годишната Ройс – сестрата на Райли – в участие в бунтовете в Капитолия на 6 януари. Той я е нарекъл „въстаник“ и „бунтовник от шести януари“ в частен разговор в Instagram. След това той е препубликувал снимките ѝ в своя профил в социалната мрежа, като дори е уведомил Ройс за това и ѝ пожелал късмет.

Малко по-късно актьорът изтрива снимките, но Ройс и сестрите ѝ Шанин и Крейтън твърдят, че вече са получили няколко агресивни съобщения и дори смъртни заплахи. Според адвокатите им, нито една от последните две дами не е участвала в бунтовете във Вашингтон. На първи януари обаче Ройс сподели снимка, на която се вижда, че е била по време на протестите и дори носи шапка „Да направим Америка велика отново“ – фраза, измислена от Доналд Тръмп.

В съдебните документи 22-годишната дама твърди, че е била на протестите на шести януари, но не е била част от хората, които насилствено влязоха в сградата на Капитолия и предизвикаха размирици. Адвокатите допълват, че тя е била освободена от ФБР, откъдето твърдят, че наистина не е имала нищо общо с бунта.

Обвинението твърди още, че Болдуин е коментирал снимка на Ройс и е попитал дали тя е жената, на която е изпратил пари в подкрепа на починалия морски пехотинец.

След като актьорът споделил снимка на Ройс в своя профил, тя и двете ѝ сестри твърдят, че са били заплашвани и са получавали агресивни съобщения в Instagram. Те наричат коментарите на Болдуин „лъжливи, възмутителни, клеветнически, безотговорни и отмъстителни“ и твърдят, че реакцията на обществото е причинила на трите “сериозен емоционален стрес“.

Това е поредният съдебен процес, в който Алек се забърква. Той е в центъра на вниманието и след стрелбата по време на снимките на филма Rust, при която загина Халина Хътчинс. Болдуин, както и продуцентите на филма, са дадени на съд от двама членове на екипа.

Миналата седмица актьорът предаде телефона си на полицията, като адвокатът му твърди, че той сътрудничи по всякакъв начин на разследването. Според него обаче телефонът няма значение и никой няма да намери отговори за случилото се там.

„Алек не е направил нещо грешно. Ясно е, че са му казали, че пистолетът е безопасен и той е следвал инструкции, когато се е случил инцидентът. Истинският въпрос, на който трябва да се даде отговор, е кой е сложил истински патрони в пистолета“, допълва адвокатът.

Снимките на Rust бяха отменени за неопределено време, като не се знае дали процесът някога ще бъде възобновен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари