IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл продължават да се развиват в развлекателната индустрия

26 януари 2022 10 40

Двойката регистрира друга компания в САЩ

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл се преместиха в САЩ през 2020 г. На новото място те веднага започнаха да укрепват личната си марка, тъй като вече не можеха да разчитат на пълната подкрепа на кралското семейство. Херцогът и херцогинята на Съсекс са регистрирали няколко компании в щата Делауеър, който има благоприятна данъчна система за предприемачите.

Развлекателната индустрия се превърна в основна дейност на Хари и Меган. Те са подписали договор за производство на съдържание с Netflix на стойност около 100 милиона долара. Подписаха също и сделка с медийния гигант Spotify на стойност около 24,5 милиона долара. За да издадат книгите си, те се свързаха с няколко издателства: например правата върху „Пейката“ на Меган Маркъл принадлежат на издателство Peca, а предстоящата автобиография на принц Хари ще бъде публикувана от издателство Orinoco.

Трябва да се отбележи, че съпрузите подхождат към избора на имена за своите организации с въображение. И така, основното им „дете“ – благотворителната фондация Archewell напомня гръцката дума „arche“ (превод „източник на действие“) и впоследствие вдъхнови Хари и Меган да кръстят първото си дете Арчи. Друга компания, Cloverdale Inc, носи същото име като улицата, на която е израснала херцогинята на Съсекс.

В същото време не е тайна, че принц Хари и Меган Маркъл имат нестабилни отношения с британското кралско семейство и това не изглежда, че скоро ще се промени. Според кралски експерт, семейство Уиндзор ще „диша с облекчение“, ако двойката Съсекс не се появи на възпоменанието на принц Филип. „Не искаме този запомнящ се ден да се превърне в Шоуто на Хари и Меган“, обясни Ингрид Сюард.

От своя страна херцогът и херцогинята също не бързат да посещават кралските си роднини. Принц Хари се връщаше във Великобритания няколко пъти, за да участва в значими за него събития, но Меган и децата останаха в дома си в Калифорния. Двойката отбеляза също, че не се чувстват сигурни в Обединеното кралство, след като им е отказана възможността да наемат бодигардове.

Херцозите на Съсекс открито изразяват претенциите си към кралското семейство, което е поразително различно от другите членове на Уиндзор. „Не е обичайно да се оплаквате в двореца“, сочат коментаторите.

На този фон пропастта между роднините неумолимо расте и е възможно един ден конфликтът на интереси да достигне „точката без връщане“. Припомняме, че принц Хари все още е съдебен съветник. Ако херцогът бъде уволнен, това ще бъде „последният пирон в ковчега на кралския му живот“, казват източниците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари