IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Делфин в траур заради баща си

28 януари 2022 11 00

Щерката на бившия крал на Белгия почете човека, който я отгледал

БГНЕС

БГНЕС

Принцеса Делфин обяви, че е в траур и за кратко ще се оттегли от своите официални задължения. Наследничката на бившия крал на Белгия съобщи, че е загубила един от най-близките за нея. Мъжът, който я отгледал след като Албер II не пожелал да я признае – Жак Боел, е починал на 92-годишна възраст.

Когато била по-малка, дъщерята на баронеса Сибил де Селис Лоншам, не знаела, че има друг баща, защото смятала втория партньор на майка си за свой. Макар многоуважаваната баронеса да се разделила с него твърде рано, двамата поддържали връзка през годините. Дори като тийнейджърка, тя се дразнела, че трябва да празнува с него Коледите.

По данни на списание Vorsten, Делфин имала сложни взаимоотношения с човека, който мислела за биологичен татко. И до 17-годишна възраст въобще не подозирала, че се е родила след флирт на крал Албер II.

принцеса Делфин,

БГНЕС

След дълъг процес, продължил дълги години, кралят на Белгия най-накрая признава за своя дъщеря Делфин Боел. Това става в началото на 2020 г., като след това тя получава титлата принцеса с фамилното име Сакскобургготски.

Жак Боел, който в лицето на Делфин е нейният по-добър татко, е известно име в белгийската бизнес общност. Той не обичал да се показва публично, за разлика от много други наследници на едно от най-богатите семейства в Белгия, печелещо от добив на стомана.

Майката на принцесата се мести да живее в Лондон през 1976 г., след като забременява от Албер Втори. Тогава Жак Боел дава своята фамилия на бебето. През 1999 г. баронесата издава своята биография, с която скандализира белгийската общественост с новината, че е имала афера с тогавашния принц на Лиеж, който по-късно става крал.

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари