IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо принц Уилям и Кейт Мидълтън не присъстваха на БАФТА 2022?

16 март 2022 17 40

Двойката пропуска церемонията за втора поредна година

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям и Кейт Мидълтън не успяха да присъстват на наградите BAFTA поради натоварен работен график. Самите организатори заявиха, че са разстроени от този акт. На гостите на церемонията беше показано предварително записано видео съобщение от херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Херцогът на Кеймбридж, който е президент на БАФТА от 2010 г., се появи пред публиката с фрак и папийонка. Той благодари на организаторите за работата, която вършат всяка година: подкрепят и дават възможност на талантливи хора да се развиват в киното и телевизията.

Принц Уилям спомена проекта Breakthrough, който помага на младите артисти да разгърнат своя потенциал. Освен това херцогът на Кеймбридж поздрави всички номинирани и победители и им пожела лека вечер.

Имайте предвид, че миналата година принц Уилям и Кейт Мидълтън пропуснаха събитието заради погребението на принц Филип. След това в продължение на два дни се проведе церемонията по връчването на наградите BAFTA – 10-11 април, припомня OK Magazine.

Самата церемония мина под знака на войната в Украйна. Знаменитости се обявиха против случващото се, а сред тях бе и българката Мария Бакалова, която каза на сцената:

„Аз съм от България и родният ми град е само на няколкостотин километра от Украйна. И понеже сме заедно в тази специална вечер, бих искала да признаем смелостта на украинския народ.“, заяви тя.

Големият победител, взел двете най-престижни отличия на Британската академия за кино и телевизия – за най-добър филм и за най-добър режисьор, стана мрачният уестърн „Силата на кучето“ на Джейн Кемпиън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари