IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездите, които легнаха под скалпела за разкрасяване млади

21 май 2022 12 00

Пластичната хирургия в млада възраст често предизвиква смесени оценки сред специалистите

Снимка: БГНЕС

Пластичната хирургия в млада възраст често предизвиква смесени оценки сред специалистите. Но някои от звездите хич не са се смутили да легнат под хирургически нож, независимо от годините си, в които не би трябвало да се срамуват от даденостите на природата, пише "Мари Клер".

Ариана Гранде

Певицата и актриса води публичен живот от 15-годишна, така че феновете са свидетели на нейните разкрасителни трансформации почти на живо. Тя си направи ринопластика, отървавайки се от заоблените детски черти към по-грациозен нос. Освен това Гранде най-вероятно има повдигане на веждите и „лисичи очи“.

Специалистите предполагат още, че навремето певицата е коригирала формата на скулите и брадичката си с помощта на филъри. Но, трябва да признаем, Ариана успя да се съобрази с мярката и за разлика от много свои колежки изглежда красива и органична, като се вземат предвид всички манипулации за красота.

Сестрите Кайли и Кендъл Дженър

Всички звездни сестри от клана Кардашиян-Дженър са постоянни посетители в кабинетите на хирурзи и козметолози. Кендъл е на 26, а Кайли е само на 24, но лицата и на двете момичета вече изглеждат като ръководство за най-модерните начини за „подобряване“ на външния вид.

Обилните инжекции от филъри и ботокс, ринопластика, хейлопластика, лифтинг на вежди ги направиха визуално много по-зрели и доведоха чертите на лицето на двете звезди до почти кукленски параметри. Именно сестрите Дженър често са сочени с пръст и са обвинявани, че дават примери на младите момичета да си правят пластични операции от ранна възраст.

Карди Би

Хип-хоп изпълнителката е само на 29 години, но има своята история с пластични операции. В свое интервю тя призна, че като по-млада си е правила незаконно липофилинг в незаконен салон, за да увеличи задните си части.

След раждането на първото си дете Карди Би се подложи на липосукция и започна да пее, преди да успее да се възстанови, което предизвика сериозни усложнения. Лицето й бе подложено на серия от корекции - повдигане на вежди, устни, ринопластика и инжекции с ботокс.

Меган Фокс

Актрисата се снима във филми от тийнейджърските си години и ако погледнете първите й публични изяви, е очевидно, че външният вид на Меган е претърпял доста промени оттогава. На около 20-годишна възраст се подложи на ринопластика, последваха различни процедури като повдигане на вежди, филъри и инжекции с ботокс, ендоскопски лифтинг на лицето, мамопластика, евентуална корекция на тялото с липосукция и липофилинг.

Сега Меган изглежда страхотно, но в интервютата си многократно е казвала, че е много притеснена за външния си вид и дори страда от дисморфофобия. С подобни симптоми е много лесно да пренесете страстта към пластичната хирургия до маниакална.

Бела Хадид

25-годишната манекенка многократно е била признавана за жена с перфектни черти на лицето, но зад тях стои дело на много специалисти. Още на 14-годишна възраст Бела се е подложила на ринопластика, за да се отърве от големия етнически нос, който наследява от баща си от арабски произход. Тя отрича всякакви други разкрасителни интервенции, но за специалистите е очевидно, че е имала повдигане на вежди, „лисичи очи“ и инжекции с филъри.

Но причините за тези промени не са от най-приятните. В свое интервю тя призна, че страда от депресия и комплекси, свързани с външния вид. Освен това от 20-годишна се лекува от хипотиреоидизъм - неизправност на щитовидната жлеза, което се отразява и на емоционалното й състояние. Такива пациенти често биват съветвани от пластичните хирурзи първо да се концентрират върху физическото и психологическото здраве, а след това да мислят за операции.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари