IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт ще получи почетна докторска степен

31 март 2022 08 40

Тя също така ще изнесе специална реч пред тазгодишните дипломанти от Нюйоркския университет

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тейлър Суифт е спечелила всичко от „Грами“ до „Еми“, но сега ще се сдобие със съвсем различна награда.

Изпълнителката ще получи званието доктор хонорис кауза за изящни изкуства от Нюйоркския университет през май, като в същия ден ще изнесе специална реч пред тазгодишните дипломанти. Престижното училище в Манхатън нарече 32-годишната Суифт „един от най-плодотворните и прочути артисти на своето поколение“ и признава различните ѝ постижения в кариерата, включително факта, че е единствената жена изпълнител, спечелила три пъти „Грами“ за албум на годината. Тейлър също така е и единственият солов изпълнител през този век, който има три албума, достигнали до номер 1 в рамките на една и съща година.

Церемонията по връчването на дипломите ще се проведе сутринта на 18 май на Янки Стейдиъм, като специалното събитие ще почете и дипломантите от класовете 2020, 2021 и 2022 година. Защитникът на правата на хората с увреждания Джудит Хойман също ще получи докторска степен заради хуманитарната си дейност и ще направи обръщение към класовете от предходните две години.

Тейлър Суифт се наслади на доста успешна година, пускайки два албума – Fearless (Taylor's Version), който беше първият ѝ презаписан стар запис, последван от Red (Taylor's Version). И двата оглавиха класациите на Billboard. Миналата седмица изпълнителката разкри, че е записала песента Carolina, която ще присъства в предстоящия филм Where the Crawdads Sing.

Освен че я избра да сподели няколко мъдри думи със завършващите, Нюйоркският университет допълнително ще поглези феновете на Суифт с нов курс относно звездата в своя институд Clive Davis. Часът ще се преподава от репортерката на Rolling Stone Британи Спанос, която ще помогне на студентите да научат всичко – от ангажираността на Суифт с чернокожата култура и нейното представяне в медиите като бяла кънтри звезда до неизмеримото ѝ влияние върху автори на песни като Оливия Родриго и Били Айлиш.

„Надявам се студентите да се научат как да ценят този тип писане на песни и да разберат Тейлър отвъд начина, по който я описват медиите и публиката“, казва Спанос.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари