IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Албер ще плаща на жена си по 12 милиона евро на година

12 май 2022 15 00

За да изпълнява кралските си задължения

Getty Images

Getty Images

Принц Албер от Монако се е съгласил да плаща на проблемната си съпруга Шарлийн по 12,3 милиона долара годишно, за да се увери, че тя ще изпълнява ролята си на съпруга, след като една година отсъстваше от кралските задължения, твърдят френските медии. Водещи френски медии съобщиха, че 64-годишният владетел на средиземноморското княжество, което се води за данъчен рай, прави всичко възможно, за да задържи 44-годишната принцеса Шарлийн до него на публични събития.

Наскоро Шарлийн се завърна на публичната сцена, след дълъг период на боледуване, включващ почти една година в родната ѝ Южна Африка и след това месеци на лечение в Швейцария. Според френските вестници и списания, специализирани в новини за знаменитости, внезапното повторно появяване на Шарлийн през уикенда е приветствано от всички кралски наблюдатели.

„Но принцесата не се върна безплатно“, пише списание Voici. – „Тя накара съпруга си да подпише свръхповерителен договор. Условията включват Албер да ѝ плаща по 12 милиона евро на година“, твърди изданието.

Разкритията бяха последвани от публикация от друго списание – Paris Match Belgium, в която пише: „Принц Албер ще плаща чиста сума на принцесата, така че тя да се появява до него на публични събития“. Събитията, на които Шарлийн ще е задължена да присъства по договор, включват Гран при F1 и благотворителния бал на Розата.

Кралският дворец в Монте Карло отказва да обсъжда конкретни финансови договорености, но княжеството плаща около 49,3 милиона долара годишно, за да покрие текущите разходи на институцията. Членовете на кралското семейство обаче не са служители на заплата, което означава, че Шарлийн ще разчита на Албер, който сам по себе си е милиардер, за да покрива и нейните разходи.

Кралски вътрешен човек, базиран в Монте Карло, казва пред Mail Online: „Разбира се, принцесата се радва на огромни привилегии, но готови пари не са гарантирани. Тя премина през много труден период, така че би имало смисъл да се опита да осигури собствения си гарантиран доход.“

Шарлийн и съпругът ѝ се появиха със своите седемгодишни близнаци, принцеса Габриела и принц Жак, на турнира по ръгби Sainte Dévote миналата събота (на снимката). А миналата седмица Шарлийн също се присъедини към останалата част от семейството си на Monaco E-Prix 2022.

Преди това родената в Зимбабве Шарлийн и принц Албер II рядко бяха виждани заедно, тъй като миналата година тя прекара около 10 месеца в Южна Африка. Бившата олимпийска плувкиня е получила инфекция на синусите по време на самостоятелна благотворителна екскурзия и болестта я остави в болница месеци наред, се обяви в официалната информация.

КоментариКоментари