IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джони Деп може и да загуби делото срещу Амбър Хърд

16 май 2022 18 00

Все пак той изрази своята истина

Снимка: БГНЕС

Джони Деп го чака тежка битка в съда, където сега е висящо делото му срещу Амбър Хърд, която той обвини в клевета. Експертите излязоха с изявление, че славата на актьора усложнява хода на делото и може да изиграе жестока шега с него.

Участието в процеса на известни личности дава на производството твърде голяма публичност, обяснява калифорнийският адвокат Митра Ахурян. Експертът предупреждава, че ще бъде трудно да се докаже истината за „злоумишлен умисъл“ от страна на Амбър Хърд, тъй като изявленията от нейно име са тиражирани от много медии и могат да бъдат тълкувани погрешно. Затова няма да е лесно да я обвинят, че умишлено очерня бившия си съпруг, наричайки го насилник и алкохолик.

Междувременно самият Деп изглежда не се интересува много от развитието на делото му. Докато съдията обяви едноседмична почивка, актьорът замина да почива в Европа.

„Джони се мотае със стари приятели, пуска музика и прави много разходки в провинцията“, каза източник, цитиран от OK Magazine.

„Случаите за клевета обикновено са сложни, до голяма степен поради конфликта между правото на дадено лице да изрази мнението си съгласно Първата поправка на Конституцията и разликата между изявление на мнение и изявление на факта. Изразяването на мнение не е основателна причина за дела за клевета, защото не можете да докажете или опровергаете нечие субективно мнение или дали то е точно“, каза Халим Дханидина, бивш съдия в Калифорния.

Нюйоркският адвокат Ричард Алтман нарече случая на Деп „тънък случай“: „Не разбирам как все още не е приключен. Статията в списанието от името на Хърд не сочи никакви конкретни факти, така че нейните изявления изглеждат като мнения. Жена, която казва, че е била малтретирана, пише за насилието. Не можете да заведете дело за клевета въз основа на мнение“.

Независимо как се развиват нещата, източници, близки до Деп, казват, че той вече се чувства „оправдан“ и облекчен, че е успял да „изложи своята гледна точка публично“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари