IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: Искам да защитя Лили и Арчи от онлайн тормоза

18 май 2022 18 00

Херцогът на Съсекс беше част от уебинар за насилието в социалните мрежи

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Хари не спести думите си относно това как виртуалният свят се отразява на децата и как ролята му на баща го е вдъхновила да направи промяна.

Херцогът на Съсекс се присъедини към фондацията 5Rights, която направи първия си уебинар за детската защита в онлайн среда. Той говори пред деца относно това как дигиталният свят и социалните мрежи могат да им повлияят. По време на разговора принц Хари сподели, че 3-годишният Арчи и 11-месечната Лилибет, които споделя със съпругата си Меган Маркъл, са все още твърде малки, за да имат достъп до онлайн света.

„Като родители, със съпругата ми сме притеснени относно следващото поколение, което може да расте в свят, където е третирано като дигитални експерименти от компании, които искат само финансови печалби. Според нас, това може да се превърне в свят, където омразата и насилието са се превърнали в нормални неща. Искаме нашите деца и всички останали деца да се чувстват овластени да говорят и да споделят историите си“, каза Хари.

37-годишният принц допълни, че децата му са все още много малки и невинни. Именно затова той се опитва да ги държи далеч от онлайн тормоза, с който може да се сблъскат след време. „Иска ми се да ги предпазя завинаги, но знам, че това няма как да стане“, каза още Хари. Според него, родителите не могат да спасят децата си от всичко по света и затова ни трябват нови закони и по-силни лидери.

Хари бе категоричен, че социалните мрежи не работят правилно и трябва да бъдат променени.

„Не съм експерт по право или технологии, но съм баща – и имам късмет да съм баща с платформа. Децата ми са твърде малки, за да са част от дигиталния свят и се надявам да не бъдат част от тази му форма. Никое дете не трябва да бъде част от този дигитален свят“, казва принцът.

Меган маркъл,

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган често говорят за негативните ефекти от социалните мрежи. Двамата се сбогуваха с профила си в Instagram на 30 март, само ден преди официално да се откажат от кралските си титли и задължения. Внукът на кралица Елизабет II обаче отрече слуховете, че със съпругата му са напуснали социалния свят завинаги.

Миналата година той даде интервю пред Fast Company, където заяви, че социалните мрежи предлагат комуникация и общност, които са важни за всички човешки същества. „Ние ще се присъединим към социалните мрежи, когато сметнем за правилно – може би, когато видим по-ясни начини за тяхната реформа. Сега обаче влагаме цялата си енергия да научим повече за това място и как можем да помогнем за новия му облик“, казва принцът.

През 2020 година Хари насърчи активисти да продължат своята работа за прекратяване на негативността и омразата, разпространени онлайн, шегувайки се че е твърде стар за тази работа. „Това е светът, който вие ще наследите“, каза им той. Меган допълни, че това е светът, който синът им Арчи също ще наследи.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл съвсем скоро ще се завърнат във Великобритания заедно с двете си деца, за да станат част от празненствата по случай платинения юбилей на кралица Елизабет II. Това ще е първият път, когато Лилибет ще се срещне със своите британски роднини. Все пак Меган и Хари няма да бъдат на балкона на Бъкингамския дворец, тъй като мястото е запазено само за работещи членове на кралското семейство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари