IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям и Кейт Мидълтън с първи общ рисуван портрет

24 юни 2022 18 00

Двамата получиха картината от Джейми Корет

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Кейт Мидълтън и принц Уилям получиха специален подарък, сдобивайки се с първия си официален общ портрет.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж присъстваха на откриването на рисувания портрет по време на посещение в региона Кеймбриджшър, който е окръг в град Кеймбридж. Двойката получи титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж от кралица Елизабет в деня на сватбата си през април 2011 година.

Уилям и Кейт се отбиха в музея „Фицуилям“ в университета Кеймбридж, където разгледаха рисуваното произведение на изкуството, което беше разкрито за първи път пред публиката. То е поръчано през 2021 година от Кеймбриджшърския кралски портретен фонд, който се държи от фондацията Cambridge Community и е предвиден като подарък за региона Кеймбриджшър. Портретът е нарисуван от наградения британски художник Джейми Корет.

„Беше огромна привилегия да бъда избран да нарисувам тази картина. Исках да покажа Техни Кралски Височества по начин, по който те изглеждат едновременно спокойни и достъпни, както и елегантни и достойни“, казва Корет. Допълва, че това е първият портрет на Уилям и Кейт като херцог и херцогиня на Кеймбридж и затова е искал изображението да предизвиква усещане за баланс между обществения и личния им живот.

„Произведението е поръчано като подарък за хората от Кеймбриджшър и се надявам, че ще му се насладят толкова, колкото аз се наслаждавах по време на създаването му“, казва още Корет.

На портрета Кейт носи своята изумруденозелена рокля от The Vampire's Wife, с която беше облечена по време на посещението на двойката в Дъблин през март 2020 година. Уилям е с тъмен костюм и синя вратовръзка.

След като видяха произведението, херцозите се срещнаха с поддръжници на проекта, включително и художника. Те поговориха и с лейди Сибил Маршал, съпруга на покойния сър Майкъл Маршал, който първоначално предложил идеята за създаването на картината.

По-късно през деня Уилям и Кейт участваха в първия по рода си Ден на окръг Кеймбриджшър на местния хиподрум. Там беше направена изложба на 120 представители на бизнеса, благотворителни организации, общността и обществения сектор. Кралската двойка посети редица щандове и се срещна с продавачите. В Деня на графството бяха включени и празненства по случай платинения юбилей на кралицата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

През деня имаше демонстрации и изпълнения на хорове, групи и танцьори, както и различни представления от благотворителни организации и доброволчески групи. Принц Уилям и Кейт също така се срещнаха с представители на водещи малки и големи предприятия, които създават иновации в областта на медицината и науката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари