IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън е в пълна бойна готовност

29 юни 2022 16 30

Херцогинята смени красивите рокли с военна униформа

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако си мислите, че Кейт Мидълтън може да носи само официални тоалети на светски партита, грешите. Херцогинята е готова да облече и военна униформа, за да благодари на дамите и господата, които рискуват живота си за родината.

В чест на Деня на великобританската армия, Мидълтън сподели снимки от посещението си на тренировъчната база Pirbright миналия ноември. При престоя си там, тя е прекарала време със 101 оперативна поддържаща бригада на летището в Абингтън, за да научи как се обучават новобранци и обслужващ персонал. Кралската особа също така се облече в пълна военна екипировка, докато участваше в някои от тренировъчните упражнения.

Кейт намери време да поговори с военните и да научи повече за времето им в армията.

„Днес, в Деня на великобританската армия, с Уилям искаме да отдадем почит на смелите мъже и жени, в миналото и настоящето, които са част от нашите военни сили в морето, на земята и във въздуха както тук, във Великобритания, така и по целия свят“, написа Кейт под колекцията от снимки в социалната мрежа. Тя благодари на всички за жертвите, които полагат, за да пазят страната си в безопасност.

Кралската особа разкри, че снимките са направени миналата година, когато е посетила тренировъчен лагер на армията и се е запознала със старите и новите попълнения. „Беше чудесно да видя от първо лице многото важни и различни роли на армията, които се изпълняват всеки ден, за да бъдем защитени“, допълни Кейт. Тя обеща да продължи с военните визити, като следващите спирки ще бъдат военноморските сили и ВВС.

И докато миналия ноември Кейт е била на военно обучение, преди седмица тя и принц Уилям видяха първия си рисуван портрет. Той беше открит в Кеймбриджшър, откъдето идват и титлите им херцог и херцогиня. Те ги получават през 2011 година лично от кралица Елизабет, след сватбата си през април.

Херцозите на Кеймбридж посетиха университета „Кеймбридж“, където се помещава и музеят „Фитцуилям“, в който беше изложена картината. Портретът е бил поръчан през 2021 година от кралския фонд на Кеймбриджшър, който се утвърждава от фондацията Cambridge Community. Картината, която е подарък към обществеността в Кейбриджшър, е нарисувана от награждавания художник Джейми Корет.

„Това е най-голямата привилегия в моя живот – да бъда избран да нарисувам тази картина. Исках да покажа Техни Кралски височества в светлина, в която изглеждат едновременно спокойни и достъпни, но също така елегантни и достойни“, казва Корет. Допълва, че е търсен баланс между личния и публичния живот на Уилям и Кейт.

На портрета херцогинята носи емералдова рокля от The Vampire's Wife, която беше избрала за посещението си в Дъблин през март 2020 година. Уилям е изобразен в тъмен костюм и синя вратовръзка. Кейт също така носи сантиментални бижута, включително перлените обеци и перлената гривна на принцеса Даяна.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

След като разгледаха картината, херцозите на Кеймбридж се срещнаха с поддръжници на проекта, включително и художника. Те също така отделиха време на лейди Сибил Маршал, съпругата на покойния сър Майкъл Маршал, който първи предлага идеята за създаване на портрета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари