IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рапърът Ар Кели бе осъден на 30 години затвор

30 юни 2022 14 40

Причината е склоняване на деца към секс

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Рапърът и автор на песни Ар Кели беше осъден на 30 години затвор след десетилетия на обвинения в сексуално насилие.

Миналата година, след шестседмичен процес, включващ показания на 45 свидетели в съдебната зала на Бруклин, журито призна изпълнителя за виновен в рекет и нарушаване на закона за борба със секс трафика на хора, известен като Закона на Ман. По това време помощник-прокурорът на САЩ Елизабет Гедес каза, че Кели е разработвал схема за „насочване, подготвяне и експлоатация на момичета, момчета и жени“.

Ар Кели

Снимка: Getty Images

Преди рапърът да бъде осъден, група оцелели, включително Анджела, която свидетелства по време на процеса срещу него, получиха възможност да прочетат изявленията на жертвите.

„Използвахте славата и силата си, за да подготвяте и обучавате непълнолетни момичета и момчета за собственото си сексуално удовлетворение. Ние вече не сме онези жертви, които преследвахте“, казва Анджела, обръщайки се към Кели.

В продължение на десетилетия твърденията за престъпление се въртят около името на певеца, който преди това беше оправдан през 2008 година по обвинения в детска порнография.

Ар Кели

Снимка: Getty Images

В обвинителен акт след ареста му през 2019 година, прокурорите твърдят, че Кели и неговият екип, включително мениджъри, бодигардове и асистенти, са пътували из САЩ и в чужбина, за да изнасят концерти и да набират жени и момичета, които да участват в незаконна сексуална дейност с рапъра, започвайки още през 1999 година.

Според обвинението, певецът е искал от жертвите си да спазват многобройни правила, според които не им е било разрешено да напускат стаята си без позволение, дори ако искат да ядат или да отидат до тоалетната. Също така те не са имали право да гледат други мъже и е трябвало да наричат Кели „татенце“.

Ар Кели

Снимка: Getty Images

Обвинението също така твърди, че Кели се е занимавал със сексуални действия с момичета под 18 години, не е разкрил полово предавана болест, с която се е заразил и е произвеждал детска порнография, като е искал от непълнолетни момичета да му изпращат снимки.

„Компанията на Ар Кели не се занимавала само с музика, както се твърди в продължение на две десетилетия. Компанията, под ръководството на Ар Кели, се занимавала с млади жени и тийнейджъри, чиито мечти да срещнат суперзвезда скоро се превърнали в кошмар с изнасилване, детска порнография и принудителен труд“, казва Анхел Мелендес, специален агент, отговарящ за разследванията на Вътрешна сигурност.

Джералд Григс, адвокат на няколко от жертвите, казва пред списание People, че клиентите му са доволни от присъдата.

Ар Кели

Снимка: Getty Images

„Това беше дълъг процес за много от обвинителите и членовете на техните семейства. Моите клиенти се борят от 2017 година, а други водят битка от 20 години. Днес гласовете на чернокожи жени се чуха силно и ясно. Това е процес за постигане на справедливост и те с нетърпение очакваха присъдата. Днес справедливостта възтържествува“, казва Григс.

Засега не е ясно дали Ар Кели ще обжалва присъдата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари