IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как принцовете Уилям и Хари почетоха рождения ден на принцеса Даяна?

4 юли 2022 14 30

Майка им щеше да навърши 61 години на 1 юли

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принцеса Даяна посвети живота си на синовете си и хората в нужда.

Именно затова, на 1 юли, когато принцесата щеше да навърши 61 години, най-големият ѝ син – принц Уилям, изпрати писмо към носителите на наградата „Даяна“. Тя се връчва на младежи на възраст между 9 и 25 години, които се опитват да променят света чрез хуманитарна дейност и грижа за околните.

„Поздравления за получаването на наградата „Даяна“. Ти си част от вдъхновяващо поколение от млади хора, които променят света чрез действията си и аз извънредно много се възхищавам на твоите опити“, пише херцогът на Кеймбридж. Той отчете впечатляващите истории на всеки един от наградените, като посочи, че никой от тях не се отказва от мисията си, въпреки трудните времена, през които преминаваме.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

Уилям благодари на всички за състраданието, смелостта и отдадеността. „Вие наистина сте продължители на наследството на майка ми и аз знам, че тя щеше да се гордее с всеки един от вас“, пише още принцът. Според него, няма по-добър начин да се почете паметта на Даяна от това да се отдаде заслуженото внимание на хората, които посвещават времето и усилията си да помогнат на другите около тях.

„Надявам се, че стоите гордо изправени и знаете, че правите огромна промяна в света. Надявам се да се насладите на днешната церемония – заслужавате го“, завърши синът на Даяна.

И докато принц Уилям изпрати писмено послание към наградените, то по-малкият му брат Хари се появи изненадващо чрез видео съобщение. Той отбеляза, че през тази година не само се навършват 61 години от раждането на Даяна, но и 25 години от смъртта ѝ. „Няма и ден през последните две и половина десетилетия, в който да не мисля за отпечатъка, който тя остави не само върху мен и брат ми, но и върху живота на всички хора по света“, каза Хари.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

Принцът допълни, че вижда наследството ѝ във всеки един притежател на наградата. „Виждам наследството ѝ всеки път, когато се срещна със семейства, младежи и деца от всички части на света. И виждам наследството на майка ми, когато погледна собствените си деца“, казва още Хари. Той и Меган Маркъл имат две деца – 3-годишен син Арчи и дъщеря Лилибет Даяна, която навърши годинка преди месец.

Виртуалната церемония за връчването на наградата „Даяна“ беше проведена точно на 1 юли и удостои повече от 180 души от Великобритания и целия свят. Това е единствената организация, която използва името на принцесата на Уелс. Според описанието, тя „продължава вярването на принцеса Даяна, че младите хора имат силата да променят света“. Организацията е подкрепяна и от принцовете Уилям и Хари.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

Въпреки че в момента отношенията им са доста обтегнати, братята се събраха миналата година, за да открият статуя в чест на Даяна. Поставен в градината на замъка Кенсингтън, паметникът изобразява принцесата на Уелс заедно с две момчета и едно момиче. Според описанието, това показва цялата хуманитарна работа, която Даяна е извършила през живота си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари