IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон Мендес прекрати турнето си заради психични проблеми

28 юли 2022 14 50

Изпълнителят заяви, че има нужда от почивка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шон Мендес поставя здравето си на първо място.

Младият изпълнител сподели в социалните мрежи, че официално прекратява турнето си, като оставащите концерти в Америка, Великобритания и Европа няма да се състоят. В официалното си изявление, Шон написа, че първоначално е обмислял само временна отмяна на обиколката си из света, но сега трябва окончателно да я прекрати. Той заяви, че не е бил подготвен за тежестта, която концертите ще окажат на психиката му и как това ще повлияе на цялостното му здраве.

„Започнах това турне много развълнуван, защото най-накрая се завръщах към живите концерти след пандемията, но истината е, че не бях подготвен колко трудно ще бъде обикалянето след толкова дълга почивка“, пише още Мендес. Той е провел разговор с екипа си и група от лекари, които са му препоръчали да обърне внимание на себе си, за да може да се завърне по-силен и по-пълноценен за публиката.

Изпълнителят успокои феновете си, като каза, че ще продължава да прави нови песни и със сигурност ще организира още едно турне. „Знам, че всички чакахте да ме видите и сърцето ми се къса, че няма да се случи, но ви обещавам, че ще се завърна съвсем скоро, след като отделя време на здравето си“, пише още Шон. Той завърши съобщението си с благодарност към феновете за подкрепата и че са били постоянно до него през цялото време.

Новината за прекратяване на турнето идва само три седмици, след като Мендес първоначално временно отмени концертите си. Тогава той написа, че е смятал, че ще бъде щастлив да се завърне към обиколките из света след двугодишна пауза, но всъщност не е помислил за натоварването и умората, които ще изпита. Призна, че е достигнал до граничната си точка и има чувството, че ще се пречупи.

„След като проведох разговор с екипа си и лекарите, разбрах, че трябва да си взема почивка, в която да се погрижа за себе си и за психичното си здраве“, написа тогава Мендес. Той допълни, че ще сподели нова информация съвсем скоро, с която да обясни точно какво се случва с тялото и ума му.

Съобщението накара хиляди фенове по света, както и приятели на изпълнителя, да изразят своята подкрепа. Деми Ловато написа, че напълно разбира през какво преминава Шон и застава плътно зад него. „Това чувство никак не е забавно, още повече когато става въпрос за психичното здраве“, каза още изпълнителката.

Засега Мендес не е обявил кога точно ще възобнови турнето си и какво ще се случи със закупените билети.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари