IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зоуи Салдана за влиянието, което оказва смъртта на баща й

10 август 2022 17 50

Актрисата е дете, когато губи най-важния мъж в живота си

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Зоуи Салдана си спомня за един от най-трудните моменти в живота си. 

Актрисата от "Пазители на галактиката" говори откровено за смъртта на баща й Аридио Салдана през 1987 година. По това време Зоуи е само на девет години и моментът оказва огромно влияние върху развитието й. В интервю за списание Emmy, на чиято корица застава, актрисата си спомня как баба й й е споделила новината, че патриархът на семейството е бил убит в катастрофа. 

"Помня, че пиеше кафе и ми каза, че ще се справим със ситуацията. Каза ми, че баща ми би искал да преминем през този период. Баба ми каза, че смъртта идва на всяка врата и този път е почукала на нашата", разказва Зоуи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoe Saldana (@zoesaldana)

След смъртта на Аридио, семейството на актрисата се от Ню Йорк в Доминиканската република, където, по думите й, всичко било ново и се променяло с всеки изминал ден. "Нямаше зима, нямаше Дядо Коледа, нямаше грозде или ябълки - само манго и гуава. Звучат като малки неща, но купчината се увеличаваше с всеки изминал ден. Беше трудно", спомня си Салдана. 

Допълва, че винаги се е чувствала като извънземно в собствената си кожа. "Все едно стоя отстрани и се гледам. Чувството се увеличи още повече, когато загубихме татко", казва още Зоуи. 

Актрисата се докосва до тази скръб и тъга, когато идва време да се подготви за ролята си в поредицата From Scratch, която скоро ще направи премиерата си по Netflix. Проектът е адаптиран от едноименния мемоар от Темби Лок. По думите на Зоуи, тя е преживяла всички неща, за които пише авторката, но ги е гледала през призмата на дете. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoe Saldana (@zoesaldana)

"Да загубим нашия герой, най-силния човек в стаята, който сякаш ходеше по вода, и след това да видим как нашата прекрасна, силна майка просто се срина и не можеше да стане от леглото, дори да ни заведе на училище", спомня си Салдана. 

Книгата, съсредоточена върху личния опит на Тембе в справянето с преждевременната смърт на съпруга й, също привлече вниманието на Рийз Уидърспун, която служи като изпълнителен продуцент заедно със Зоуи. Описвайки проекта като "пътешествие на жена, която се осмелява да мечтае по-високо от предреченото й от съдбата", Салдана казва в интервюто, че именно Рийз й е показала колко важна и интересна е книгата. 

"Започнах да я чета и не можех да се откъсна от нея", казва Зоуи. Тя нарича себе си запален читател, който обича да чете книгите на един дъх. Като майка на три вече пораснали момчета, актрисата споделя, че има повече време да се потопи в красив и интересен роман. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoe Saldana (@zoesaldana)

From Scratch ще направи своята премиера на 21 октомври по Netflix

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари