IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Сиймур за Оливия Нютън-Джон: Имахме невероятна връзка

11 август 2022 08 30

Двете стават приятелки преди цели 40 години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джейн Сиймур си спомня за Оливия Нютън-Джон и специалното дълголетно приятелство, което е имала с нея. 

В интервю за предаването Today, 71-годишната актриса се разчувства, говорейки за покойната си колежка и нейното голямо сърце. В един момент дори Сиймур се разплака, когато си спомни за безкористния характер на Нютън-Джон и постоянната любов, която е дарявала на всички около себе си. Думите й бяха провокирани от въпрос за състоянието й след смъртта на приятелката й, която си отиде този понеделник на 73 години. 

"Това, което провокира сълзи в очите ми, е фактът, че тя винаги се грижеше за другите. Винаги ме питаше как съм, интересуваше се от семейството ми, за хората, които познавам, за общите ни познати, които се бореха с рак. Тя беше една позитивна светлина и наистина прекрасен човек", казва Сиймур. 

Актрисата от "Д-р Куин Лечителката" обясни, че се среща с Нютън-Джон чрез сестра й Рона, която е била пациентка на бащата на Сиймур, раждайки при него сина си Емерсон преди 40 години. Приятелството устоява на времето, като двете дами се сближават покрай личните си истории извън екрана. 

"Имахме своите успехи и падения в професионален и личен план, което ни помогна да развием специална връзка и това беше уникално за мен. Не мисля, че някога съм имала друг приятел, който наистина да ме разбира относно живота. Наистина много ми липсва", казва още Джейн. 

В един от най-трогателните моменти от интервюто, Сиймур си спомня за последната си среща с Нютън-Джон. Тогава пътува с двете си сестри до Англия, където актрисата от "Брилянтин" е направила всичко възможно, за да се срещне с тях. По думите на Джейн, Оливия изобщо не е трябвало да става от леглото, но е нарушила разпоредбите на лекарите, за да се види с най-близката си приятелка.

"Стана от леглото, облече се, излезе с проходилка и просто стоеше при нас за определено време и ни питаше как се чувстваме, как върви животът ни и с какво може да ни помогне", разказва актрисата. Приятелката й също така се наслаждавала на гледката около себе си, като постоянно е посочвала колко е красива природата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lynne (@therealmrsmccartney)

Сиймур казва, че Оливия-Нютън Джон винаги ще й напомня, че животът е едно приключение, изпълнено с възходи и падения, но човек трябва да бъде достатъчно силен, за да премине през всички тях с усмивка. "Колкото и да страдаше тя, никога не го показваше и не говореше за това. Просто слагаше една усмивка на лицето си и казваше, че се чувства страхотно"

В интервюто Сиймур също така говори за филантропската работа на приятелката си, особено с Института за изследване на рака "Оливия Нютън-Джон". В Мелбърн дори е построена болница, която Джейн посещава и е била впечатлена от всичко там. Според нея, Оливия е създала място, което е успокояващо и приятно за хората, които се борят с коварната болест. 

"Тя просто се грижеше за всички през целия си живот. Мисля, че това е нейното наследство - да се грижи за хората и да събира милиони за тях, отваряйки сърцето си за техните проблеми", казва още Сиймур. 

Оливия Нютън-Джон почина на 8 август, а тъжната новина беше споделена от съпруга й в социалните мрежи. По думите му, тя си е отишла от този свят заобиколена от семейството и приятелите. Засега не се споменава причината за смъртта. Джон Истърлинг помоли феновете на съпругата му да изпратят дарение в помощ на едноименната й фондация вместо да купуват цветя. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари