IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

16-месечната дъщеря на Хилари Дъф е диагностицирана с болестта „ръка-крак-уста“

18 август 2022 08 40

Актрисата сподели, че това се случва за първи път при децата ѝ

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Здравето и благополучието на децата е най-важното нещо за един родител. Майката и бащата ще направят всичко възможно, за да може малкият им ангел да бъде добре, да се чувства прекрасно и да не изпитва болка както във физически, така и в психически план. А когато пред теб се изправи заболяване, което те плаши до смърт, ситуацията става още по-сериозна.

Пред такова препятствие се изправи наскоро Хилари Дъф, която сподели за досадно заболяване, с което е била диагностицирана 16-месечната ѝ дъщеря. Мей Джеймс Блеър се ражда от брака между актрисата и Матю Кома, а наскоро е получила диагноза за болестта „ръка-крак-уста“. Дъф споделя, че досега нито едно от останалите ѝ деца не е имало такъв проблем и затова ѝ е малко трудно да се справя с него.

Според лекари, болестта „ръка-крак-уста“ е лека инфекция, която може да причини обрив по краката и ръцете, както и мехурчета в устната кухина. Когато мехурите се пукнат, те оставят след себе си малки рани, които обикновено са болезнени. Обривът пък може да се разпространи и по други части на тялото, включително седалището.

Дъф споделя, че се чувства доста странно в момента, защото не може да бъде постоянно до дъщеря си заради натоварения си работен график.

„Обичам работата си много, но това е поздравление за всички работещи родители, които трябва да оставят децата си във времена на трудности. Това противоречи на всяка една клетка в тялото ни, защото в тези моменти искаме да сме с тях, но не можем“, казва още актрисата. Тя се опита да вдъхне кураж на всички родители като нея, казвайки им че вършат страхотна работа, грижейки се за семейството си.

Дъф е майка още на 3-годишната Банкс от брака си с Матю Кома, както и на 10-годишния Лука от бившия си съпруг Майк Комрие. Наскоро тя разкри какво точно означава родителството за нея, казвайки че единствената ѝ мисия е да бъде добра майка. „Имам чувството, че не мога да дам необходимото внимание на децата си“, допълва звездата.

Засега Хилари не споделя как точно се лекува дъщеря ѝ от болестта „ръка-крак-уста“, но лекарите препоръчват да оставите детето на спокойствие и да му осигурите комфорт, тъй като заболяването може да премине само. Участъците с обриви и мехурчета трябва да се поддържат чисти, сухи и непокрити с дрехи, като студени храни и напитки могат да облекчат болката. Задължително е детето да приема достатъчно количество течности, за да се предотврати дехидратация.

Най-добрата превенция е честото миене на ръцете. Ако детето ви си играе с играчки на обществено място, добре е да ги дезинфекцирате преди това, защото вирусите може да останат по тях в продължение на няколко дни.

Разбира се, най-доброто лечение е предписаното от лекар, така че съветваме да посетите вашия, когато се чувствате притеснени за вашето или здравето на детето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

ДГ ( преди 1 година )
Много любопитна и интригуваща новина. Запълни голяма празнина в петъчния ми ден. Продължавайте да дерзаете за още подобни истории!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар