IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Училище, здравей: Джордж, Шарлот и Луи в специални униформи

9 септември 2022 14 50

Тримата започнаха годината в съвсем ново учебно заведение ден преди тъжната вест за смъртта на кралицата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи официално се сбогуваха с лятната ваканция и започнаха новата учебна година!

Кейт Мидълтън и принц Уилям бяха забелязани в сряда, денят преди кралица Елизабет II да почине, да водят децата си на училище. Тази година наследниците на короната ще бъдат новите деца, като ще учат в съвсем ново учебно заведение, наречено Lambrook. Промяната се налага заради преместването на цялото семейство от Лондон в Уиндзор, където ще се радва на повече свобода и дейности на открито. Макар учебните занятия да започват официално на 8 септември, ден по-рано учениците и техните родители са помолени да се явят в базата за опознаване.

Кейт, Уилям,

Снимка: БГНЕС

Носейки дълга кафява рокля на бели точки и с дълъг ръкав, Кейт Мидълтън беше здраво хванала двамата си синове за ръцете. Луи и Джордж се координираха в тоалетите си, облечени в еднакви бели ризи и тъмносини панталонки. Междувременно принц Уилям беше в тъмносин костюм, допълнен от светлосиня риза. Той водеше принцеса Шарлот, която пък беше облечена в светлосиня рокличка с черни обувки.

Тази учебна година е още по-специална за децата, тъй като за първи път и тримата ще бъдат в едно и също училище. Принцеса Шарлот и принц Джордж преди посещаваха Thomas's Battersea, което беше съвсем близо до замъка Кенсингтън. Междувременно принц Луи беше записан в предучилищната Willcocks.

Макар новото училище да предлага опция за пансион, наследниците на короната няма да се възползват от нея. Те всеки ден ще се прибират у дома, най-вероятно от един от родителите си. За момента в дома на Уилям и Кейт няма място за бавачка, като стаите са точно пет – една за херцозите и по една за децата им. Прислугата ще живее на друго място, като не се знае точно колко ще разчитат на нея принцът и съпругата му.

Пансионът е популярен избор сред кралските особи в миналото, особено за тези на висши позиции или тези като принц Джордж, който един ден ще бъде крал. Принц Филип и принц Чарлз са били изпратени в училище Cheam на 8-годишна възраст и двамата по-късно се местят в прочутия строг пансион Gordonstoun в Шотландия. Междувременно принц Уилям и принц Хари са записани в училището Ludgrove, започвайки там около възрастта на принц Джордж.

Известно като едно от най-добрите подготвителни училища в цяла Великобритания, Lambrook не само постига страхотни академични резултати, като някои от учениците там печелят места в престижни колежи като Итън, където е учил и принц Уилям, но има много дейности, които да забавляват децата. С впечатляващи спортни, драматични и музикални съоръжения, училището има вътрешен басейн, пълноразмерно футболно игрище и голф игрище с девет дупки. Към всичко това се прибавят клубовете по конна езда, фехтовка, гмуркане и поло.

От академична гледна точка, уроците са с продължителност само 35 минути и учениците са смесени по степени на способност, а не по възраст. Децата, които не си падат по спорт, са добре обгрижвани с уроци по кинематография, анимация и готварство. Училището разполага и със съвсем нова сграда за дизайн и технологии, направена за 7 милиона долара, в която се помещават артстудио, научна лаборатория и компютърни зали.

С фокус върху ученето на открито, Джордж, Луи и Шарлот имат възможност да си строят бърлога или да се пръскат в кални локви, или пък да се грижат за училищните пчелни кошери и да събират кокоши яйца.

КоментариКоментари