IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина кралица Елизабет II

8 септември 2022 20 36

През последните месеци тя имаше проблеми с мобилността

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тъжна вест от Великобритания – кралица Елизабет II почина на 96-годишна възраст.

Новината беше официално съобщена от Бъкингамския дворец преди няколко минути. Монархът е починал в дома си в Балморал, заобиколен от близките си хора. След като стана ясно, че кралицата не се чувства добре и беше оставена под лекарско наблюдение, внуците и децата ѝ се стекоха в Балморал, за да бъдат до нея в последните ѝ часове.

Елизабет ще остане в историята като най-дълго управлявалият монарх на Великобритания, като тази година отбеляза 70 години на трона. Специалното събитие беше почетено с множество празненства, като от Америка пристигнаха и принц Хари и Меган Маркъл заедно с двете си деца – Арчи и Лилибет, която е кръстена на прабаба си.

Кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Проблемите със здравето на кралицата започнаха още в началото на годината, като постепенно тя започна да отсъства от все повече кралски задължения. Вместо нея се появяваха принц Уилям или принц Чарлз. През пролетта Елизабет беше забелязана да се движи с бастун, след което стана ясно, че тя има и проблеми с мобилността.

По време на пандемията, монархът се зарази с коронавирус, но успя да пребори болестта. След това кралицата трябваше да се справя с огромната болка след загубата на съпруга си принц Филип, който почина на 99 години през април миналата година.

кралицата, принц

Снимка: Getty Images

Целият свят изрази съболезнования към кралското семейство, а високопоставени личности отбелязаха колко голям отпечатък е оставила Елизабет в историята на човечеството.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари