IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт и Уилям с трогателен жест към доброволци и служители

27 септември 2022 10 50

Те благодариха на всички за участието им в погребението на кралицата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям не са забравили хората, които дейно участваха дни наред, за да организират по най-добрия начин погребението на кралица Елизабет II.

Няколко дни след като историческият монарх беше положен да почива вечно до родителите и съпруга си, принцът и принцесата на Уелс се срещнаха с доброволци и служители, които бяха пряко въвлечени в организацията на тъжната церемония в катедралата „Свети Георги“ в замъка Уиндзор. Те също така отговаряха и за множеството хора, които се бяха събрали пред двореца, за да отдадат последна почит на кралицата.

Уилям и Кейтй са отделили от времето си, за да посетят кметството в Уиндзор и да благодарят на цялата управа за организацията по процесията на ковчега на кралицата. Двойката изглеждала трогната от милосърдието на хората. Според BBC, един от служителите е казал, че последните няколко дни най-вероятно са били доста трудни за семейството, на което Уилям отговорил, че е много утешителен факт колко хора се интересуват от фамилията му. „Това прави всичко малко по-поносимо“, допълнил принцът.

През 2020 година Елизабет II напусна Бъкингамския дворец в Лондон, за да се пренесе със съпруга си принц Филип в любимия си Уиндзор. Там двамата прекараха по-голямата част от пандемията, като монархът продължаваше да изпълнява задълженията си дистанционно. След смъртта на Филип, кралицата отново се завърна в Уиндзор, след което се премести за кратко в Балморал, където почина.

Според източник от двореца, целият екип на Елизабет е съкрушен от смъртта ѝ. „Те са изпълнени с тъга. Колкото и да се подготвяш за този момент, след толкова дълга служба, винаги е неописуем шок“, споделя близък до служителите.

След като 2000 души, включително кралски особи и световни лидери, се събраха, за да изпратят за последно кралицата в Уестминстърското абатство в Лондон, Елизабет беше погребана в Уиндзор на интимна семейна церемония. Около 800 души присъстваха на второто погребение, което беше много по-лично от държавната церемония. На него са били поканени само най-близките хора, включително тези, които са познавали кралицата и са работили за нея през всичките 70 години на трона във всеки един от имотите ѝ във Великобритания. Присъстваха също и генерал-губернаторите и министър-председателите на страните от Британската общност.

В понеделник, 19 септември, кралицата беше положена до крал Джордж VI, принц Филип, майка си Елизабет и сестра си принцеса Маргарет.

Два дни след смъртта на монарха, принц Уилям и Кейт Мидълтън излязоха пред вратите на Уиндзор заедно с Меган Маркъл и принц Хари, за да разгледат цветята и подаръците, оставени от кралските поддръжници. Във видео, публикувано в социалните мрежи, принцесата на Уелс казва на човек от тълпата „Много е странно да бъдем тук без Нейно Величество“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари