IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл отправи критики и към Куентин Тарантино

9 октомври 2022 16 30

Херцогинята на Съсекс отново захвана темата за расизма

Меган Маркъл отправи критики и към Куентин Тарантино

Месец след смъртта на кралица Елизабет II, Меган Маркъл се върна на работа, за да говори за потисничеството на правата на жените в своя подкаст Archetypes. И така съпругата на принц Хари пусна нов епизод, посветен на борбата с токсичните стереотипи за азиатските жени.

Херцогинята на Съсекс говори за стереотипа на жената дракон с журналистката Лиза Линг и стендъп актрисата Маргарет Чо. Тя критикува представянето на азиатски жени в холивудски филми като Kill Bill на Куентин Тарантино и Austin Powers: Goldmember на Майк Майърс. „Това са карикатури! Те често са прекалено сексуализирани или агресивни и не са само тези два примера, има още много“, категорична е Меган.

Нещо повече, херцогинята на Съсекс припомни, че израствайки в Лос Анджелис, тя не е осъзнавала степента на негативните стереотипи за азиатските жени. Едва сега е започнала да мисли за това.

Също така стана ясно, че съпругата на принц Хари остава недоволна от резултатите от интервюто си за списание Vanity Fair през 2017 г.

„Бъдещата херцогиня на Съсекс проговори за първи път за връзката си с принц Хари. Половинката на внука на кралицата очакваше с нетърпение да излезе интервюто ѝ, но била неприятно изненадана да получи в ръцете си новия брой.“

Меган беше възмутена, че журналистите изрязаха думите ѝ за благотворителната дейност от интервюто, оставяйки само част от романса с принц Хари. „Тя беше бясна. Беше готова да обвини всички около себе си. Тя дори не хареса снимките. Меган смяташе, че самата история е отрицателна. Тя беше разстроена, че става дума за Хари, а не за нея“, каза източник пред Daily Mail.

Нещо повече, бъдещата херцогиня на Съсекс обвини издателите в расизъм заради основния извод на корицата на списанието, който гласеше: „Тя просто е луда по Хари“.

Междувременно самата Меган се съгласи да даде интервю при условие, че няма да се засягат подобни теми. Въпреки това, стриктните изследователи на Vanity Fair не намериха потвърждение за нейната благотворителна дейност и затова се фокусираха върху връзката с член на кралското семейство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари