IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин постигна споразумение със семейството на Халина Хътчинс

6 октомври 2022 18 00

Снимките на филма Rust се очаква да продължат

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Алек Болдуин е доволен от факта, че най-накрая е постигнал споразумение със семейството на Халина Хътчинс по делото за нейната смърт.

На 5 октомври съпругът на покойната операторка обяви, че той и продуцентите на филма Rust, включително и Болдуин, са постигнали разбирателство по случая. Оказва се, че това дава зелена светлина на снимките на проекта, като Матю Хътчинс ще участва в него като продуцент. Новината беше потвърдена и от Алек със съобщение в социалните мрежи.

„Щастливи сме да обявим днес споразумението по гражданското дело, което беше започнато от името на семейството на Халина Хътчинс. През този труден процес всеки беше отдаден да направим това, което е най-добро за сина на Халина. Благодарни сме на всеки, който допринесе за разрешаването на тази трагична и болезнена ситуация“, написа актьорът.

42-годишната Хътчинс беше фатално застреляна на снимачната площадка на филма Rust в Ню Мексико на 21 октомври 2021 година. Тогава заредено с истински патрони оръжие попада в ръката на Болдуин, който трябва да изпълни уестърн сцена, насочвайки го точно към камерата на операторката. По незнайна причина пистолетът стреля и ранява фатално Хътчинс, а режисьорът Джоел Соуза трябва да бъде приет в болница заради рана в рамото.

Матю Хътчинс подаде съдебни документи за причиняване на смърт по непредпазливост по-рано тази година. Криминалното разследване на властите в Санта Фе продължава, като засега няма повдигнати обвинения срещу Болдуин или друг човек от екипа. Актьорът категорично отрича да е стрелял с пистолета.

В изявлението си от сряда Матю потвърди новината, че е постигнато споразумение, което в момента подлежи на одобрение от съда. Допълва, че по този начин делото ще бъде приключено, а снимките на филма Rust ще бъдат възобновени през януари 2023 година с участието на всички оригинални актьори. Той също така потвърди и че ще бъде изпълнителен продуцент на проекта.

„Нямам интерес да участвам във взаимни обвинения или приписване на вина на продуцентите или г-н Болдуин. Всички ние вярваме, че смъртта на Халина е ужасен инцидент. Благодарен съм, че продуцентите и развлекателната общност се събраха, за да отдадат почит на последната работа на Халина“, каза още вдовецът.

Режисьорът Джоел Соуза също излезе със собствено изявление. Той обаче не говори за делото, а се фокусира върху Халина и това колко много ще липсва тя на света. „Онези от нас, които имахме късмета да прекараме време с Халина, знаеха, че тя е изключително талантлива, мила, креативна и източник на невероятна положителна енергия. Само ми се искаше светът да я беше опознал при различни обстоятелства, както със сигурност щеше да стане чрез нейната невероятна работа“, каза Соуза.

Той допълни, че все още се възстановява от стрелбата, като решението му да се върне към снимките на филма е взето, след като е разбрал, че Матю също ще бъде част от тях. Режисьорът е категоричен, че ще направи всичко възможно, за да може Rust да се превърне в достойно наследство на работата на Хътчинс.

Франсис Фишър използва социалните мрежи, за да изрази своето мнение, наричайки възобновяването на снимките чудодейно решение на трагично събитие, което изглеждаше неразрешимо. „Невъзможното стана възможно! Там, където има воля, има и начин. Най-вече се радвам, че хората ще видят брилянтната работа на Халина. Знам, че тя се усмихва“.

Засега няма яснота дали криминалното разследване по случая също ще бъде прекратено.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари