IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елтън Джон и принц Хари обединяват сили срещу британските таблоиди

7 октомври 2022 17 50

Към тях се присъединява и Елизабет Хърли

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Елтън Джон са част от група известни личности, започнала съдебни действия срещу Associated Newspapers, която публикува британските таблоиди Daily Mail и Mail on Sunday.

Според съдебни документи, цитирани от Variety, три отделни жалби са подадени срещу компанията във Върховния съд в Лондон. Адвокатската фирма Gunnercooke представлява клиентите Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш, актрисата Елизабет Хърли и баронесата Дорийн Лорънс. Според Variety, принц Хари и актрисата Сейди Фрост засега не са споменати в съдебните документи, но тяхната адвокатска фирма потвърди, че двамата също са започнали съдебни действия.

Елтън Джон

Снимка: БГНЕС

Според официално съобщение от фирмата Hamlins, която представлява Хари и Фрост, те са научили за убедителните и силно тревожни доказателства, че са били жертва на отвратителна престъпна дейност и груби нарушения на поверителността от страна на Associated Newspapers.

Що се отнася до „престъпната дейност“, в прессъобщението се обвинява издателската къща в наемане на частни детективи за тайно поставяне на подслушвателни устройства в колите и домовете на хората, назначаване на лица да слушат и записват телефонните им разговори, както и плащането на полицейски служители с корумпирани връзки с частни следователи за получаване на вътрешна информация.

Освен това Associated Newspapers са обвинени, че носят отговорност за лъжливо представяне пред медицински лица, за да получат информация от частни болници, клиники и центрове за лечение, както и да получат достъп до банкови сметки, кредитна история и финансови трансакции чрез незаконни средства и манипулация.

Меган и

Снимка: БГНЕС

В отговор говорител на Associated Newspapers отрече всички обвинения срещу компанията. „Ние напълно и недвусмислено опровергаваме тези абсурдни клевети, които изглеждат нищо повече от предварително планиран и оркестриран опит да бъдат въвлечени имената на Mail в скандала за хакване на телефони относно статии, които са публикувани преди 30 години“, се казва в изявлението. Според говорителя, това са клеветнически твърдения, които са необосновани и не са базирани на никакви достоверни доказателства.

Това не е първото дело, което принц Хари завежда срещу британски таблоид, принадлежащ на Associated Newspapers. В момента той има течащо дело за клевета срещу Mail on Sunday. Миналия юли пък Хари постигна малка съдебна победа срещу вестника, след като съдия от Върховния съд постанови, че части от статия, публикувана през февруари 2022 година, всъщност са клеветнически.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари