IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честито! Рафаел Надал стана баща за първи път

10 октомври 2022 14 40

Тенис асът е горд татко на момченце

БГНЕС

БГНЕС

Суперзвездата на тениса Рафаел Надал и съпругата му Мария Франсиска Перело са на седмото небе от щастие. В събота двойката посрещна първото си дете заедно. Испанското издание Diario de Mallorca потвърди новината като написа: „И майката и бебето, родено в 37-ата седмица от бременността ѝ, се чувстват добре. Раждането се състоя в частна клиника на острова, където Мария трябваше да остане под наблюдение и пълна почивка през последните няколко седмици.“

Засега не е обявено името на първородния син на двойката, но испанските медии очакват Рафа да кръсти детето на баща си – Себастиан.

Още през юни съпрузите потвърдиха пред испанското списание HOLA!, че очакват първото си дете, а то се роди преди два дни на остров Палма, Майорка.

Имаше нарастващи спекулации, че двойката е напът да посрещне своето момченце всеки момент, тъй като Рафаел напусна Laver Cup миналия месец по-рано, позовавайки се на „лични причини“.

Двойният олимпийски шампион беше много развълнуван, че ще става татко и говорейки пред репортери през юни, той каза: „Ако всичко върви добре, ще бъда баща. Не съм свикнал да говоря за личния си живот. Предпочитаме да живеем по-дискретно“.

Рафаел и Мария са заедно от 17 години, като се ожениха през 2019 г. на романтична церемония, проведена в замъка „Ла Форталеза“ в Майорка пред 350 гости.

По-рано атлетът намекна пред HELLO!, че би искал да има деца от съпругата си, обяснявайки: „Очевидно имам намерение да създам семейство. Обичам децата и бих искал децата ми да правят това, което им харесва.“

Това не е единственият път, когато Рафаел споделя желанието си да стане баща, след като преди това сподели пред вестник „The Sun“: „Бих искал да имам деца: момчета, момичета… Аз съм човек, който обича децата и съм семейно ориентиран“.

Не е потвърдено какво ще означава бащинството за бъдещата му тенис кариера. Испанският играч по-рано изрази опасенията си, че родителството трудно ще се комбинира със свръхактивния му начин на работа.

Той каза пред The Sun: „Не знам дали пътуването по света през цялата година за различни турнири и отглеждането на деца е идеална комбинация“, добави той тогава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари