IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тогава още бях никой: Ед Шийрън разказа за първата си среща с Елизабет Втора

17 октомври 2022 17 40

Нейният златен юбилей го подтикнал да твори нова музика

БГНЕС

БГНЕС

Ед Шийрън разказа за срещата си с Елизабет Втора, която никога няма да забрави. Гостувайки в шоуто на Стивън Колбърт, певецът разказа за изражението на лицето ѝ при първия път, когато имал честта да разговаря с нея.

„Това е забавна снимка, защото тя се усмихваше, когато ме срещна. Това беше наистина, наистина ранен етап от моята кариера“, разказва той за кадъра, който фотографите им направили през далечната 2012 г.

Шийрън уточнява, че бил поканен да пее на нейния юбилей, а тогава дори не бил чак толкова известен, защото имал зад гърба си само един хитов сингъл.

„Но аз бях до един наистина известен комик, който като че ли се пошегува, докато тя се ръкуваше с мен. Така че имам тази нейна снимка, на която като че ли с удоволствие ме вижда“, добавя изпълнителят.

След като пожънва голям успех с песента „The A Team“, певецът има и възможността не само да види, но и да се ръкува с кралицата.

Шийрън се вдъхновява за музика от златния юбилей на Елизабет Втора

Разказвайки, че бил още никой на първата си среща с кралицата, певецът припомня, че през 2002 г. тя е имала златен юбилей, който той ясно си спомня. Именно на него пял известният Ерик Клептън. Ед бил само на 11, гледал концерта по телевизията и се вдъхновил един ден да застане на такава голяма сцена.

„Ерик Клептън идва и прави първата начална част от „Layla“. Аз съм като „Какво е това?“, казва звездата и посочва, че в края на песента той вече искал да има китара и да бъде именно на мястото на известния музикант. И 10 години по-късно той има тази възможност.

Звездата пя на платинения юбилей на Елизабет II

През юни британският изпълнител бе само част от звездите, които пяха в чест на 70 години от царуването на монарха. Той изпълни сингъла си от 2017 г. Perfect. По време на него имаше видеомонтаж с участието на Нейно Величество и принц Филип, който почина миналата година.

„Много рядко се случват дни като този – да се чувстваш патриотично“, каза Шийрън на събитието, наблюдавайки кадри от честванията, на които тълпата му се радва.

Ед Шийрън бе в Германия, когато кралицата почина. Той ѝ отдаде почит по време на свой концерт в Мюнхен. Тогава разказа за емоциите, които изпитал на сцената – първо за диамантения, а после и за нейния платинен юбилей.

„Няма много моменти в живота ви, когато правите неща и си казвате „Това е хубав исторически момент.“ Имам чувството, че правя нещо, което мога да погледна назад след 50 години и да си кажа: „Беше страхотно, че го направих“. Така че, когато кралицата почина тази седмица, си мислех какво да кажа... и исках да кажа, че нямаше да хвана китарата, ако не беше златният юбилей“, сподели през септември изпълнителят.

КоментариКоментари