IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралски експерт за мемоарите на принц Хари: Не е имало редакция

3 декември 2022 10 30

За херцога на Съсекс те са „катарзис“

Кралски експерт за мемоарите на принц Хари: Не е имало редакция

Кралски експерт разкрива защо принц Хари е нарекъл мемоарите си The Spare ( резервен). Омид Скоби, близък приятел на семейство Съсекс, разказа как принц Хари е създал своите мемоари The Spare, които ще бъдат пуснати на 10 януари 2023 г.

Според Омид прекалено „рязкото“ заглавие на книгата е „решение, взето от принц Хари в самото начало на процеса“.

„Това е думата, която го преследва като сянка през целия му живот. Да бъдеш заместник е един от най-определящите аспекти на неговото кралско съществуване. Той умишлено използва този унизителен прякор, за да сложи най-накрая край на това състояние“, каза Скоби.

Експертът добави, че „не е имало пренаписвания или редакции в последния момент след смъртта на кралицата“, както се съобщава в медиите. Освен това принц Хари няма за цел да „победи“ семейството си и да постави монархията в неблагоприятна светлина.

По-скоро тези мемоари били „катарзис“ – истински лек за него. Мемоарите на принц Хари вдигнаха много шум в пресата и то още преди излизането им. Самият херцог обаче възприема мемоарите като вид „катарзис“ или психотерапевтичен сеанс, който му помага да се справи с последствията от детските травми, свързани по-специално със смъртта на майка му, принцеса Даяна.

„На този етап той не съжалява“, сподели вътрешен човек, запознат със ситуацията. Това беше много труден процес за Хари. Трудно му е да говори за някои събития от детството си.

Хари загуби майка си на 31 август 1997 г. – когато той беше само на 12 години. Брат му принц Уилям по това време е на 15 години. Според вътрешен човек херцогът на Съсекс е написал книгата за живота си по такъв начин, че да „сведе до минимум ефектите от травматичното преживяване“. Говорителят също така отбеляза, че Хари се опитва да остане „верен на принципите си“, но „в същото време да поддържа издателите си щастливи“. Най-вероятно все още ще има няколко силни и резонансни изявления в книгата.

„Той отдели време и завърши ръкописа според собствените си условия“, добави източникът.

Миналата година Хари подчерта, че ще представи книгата възможно най-честно и искрено. „Пиша не като принца, който съм роден да бъда, а като мъжа, който съм станал. Надявам се, че като разкажа историята си – възходи и падения, грешки и научени уроци – мога да покажа, че независимо откъде сме, имаме много повече общи неща, отколкото си мислим“, каза Хари в официалното си изявление.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари