IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Ужасяващо е“: Хелена Бонам Картър защити Джони Деп и Дж. К. Роулинг

1 декември 2022 17 50

По думите ѝ, актьорът е напълно отмъстен, а авторката е била грешно нападната заради мнението ѝ

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Хелена Бонам Картър категорично заяви позицията си в защита на колегата си Джони Деп и авторката на книгите за Хари Потър Дж. К. Роулинг.

Говорейки пред Sunday Times, актрисата твърди, че вече чувства Деп като напълно отмъстен след победата му в делото срещу Амбър Хърд през лятото. Актьорът категорично спечели съдебните заседатели след повече от седмица процес, който беше предаван на живо по телевизията и в интернет. Съдът отсъди в полза на Джони, който трябва да получи 10 милиона обезщетение от бившата си съпруга, но засега тази присъда се оспорва от адвокатите ѝ.

„Джони наистина премина през ада... Мисля, че сега вече е добре. Всичко е наред“, казва Картър, която работи по няколко проекта с него. Освен това Деп е кръстник на двете ѝ деца с бившия ѝ партньор Тим Бъртън. Относно твърдението на Хърд, че загубата ѝ в съда ще попречи на много жени, жертви на насилие, да говорят открито и ще върне движението #MeToo няколко години назад, Хелена заяви, че това няма да стане.

По думите на актрисата, Амбър се е опитала да хване вълната на движението и да спечели максимално много от него, но истината най-накрая е победила. „Това е проблемът с тези неща – хората ще се хванат за тях, защото е тенденция и искат да получат своите 15 минути слава“, категорична е Картър.

По време на делото Деп на няколко пъти отрече да е удрял бившата си съпруга и я обвини в лъжа относно злоупотребата му с алкохол и наркотици. През 2020 година той изгуби делото си за клевета срещу таблоида Sun, в който бе описан като „бияч на жени“. Според съдията, твърденията са били „по същество истина“, а Амбър бе един от ключовите свидетели на защитата.

Бонам Картър беше скептична и относно това дали личният живот на някого, ако е законен и по взаимно съгласие, трябва да повлияе на професионалните му перспективи. „Отричате ли гениите заради техните сексуални практики? Ще има милиони хора, които, ако погледнете достатъчно внимателно личния им живот, бихте ги заклеймили. Не може да забранявате хора. Мразя културата на отмяна. Стана доста популярна и се превърна в лов на вещици и липса на разбиране“, казва още актрисата.

Тя също така се застъпи за Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър, в чиито филмови адаптации Хелена играе Белатрикс Лестранж. Писателката бе обвинена в трансфобия след изявления относно джендър политиката и защитата на децата и уязвимите жени.

Неостаряващи звезди: Хелена Бонам Картър и тайните ѝ за красота

Хелена Бонам коментира войната между Амбър Хърд и Джони Деп

Тя е богатство за целия свят! Британската икона Хелена Бонам Картър

„Ужасяващо е, куп глупости“, казва актрисата и допълва, че Роулинг е била преследвана незаслужено. По думите ѝ, осъждането на хората е стигнало своята пределна точка и се насочва дори към хора, които просто споделят своето лично мнение. „Тя има право на мнение, особено ако е била жертва на насилие. Всеки носи собствената си травма и формира мнението си от тази травма и трябва да уважавате произхода на хората и тяхната болка“, казва актрисата. Според нея, не всеки трябва да е съгласен с всичко, защото това би превърнало света в скучно и безумно място.

Запитана за мнението на главните актьори в „Хари Потър“ - Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Грийн, които се обявиха в подкрепа на трансобщността и се изказаха критично към Роулинг – Бонам Картър каза, че те трябва да оставят авторката да има собствено мнение, но в същия момент знаят, че трябва да защитят собствената си фен база и днешното поколение.

Хелена завърши мнението си с думите, че има етикет, който придружава славата. „Аз не съм съгласна да говоря за други известни хора“, категорична е актрисата. В интервюто тя намеква и за това, че Амбър Хърд е измислила историята за насилието от страна на Джони Деп.

Още през 2020 година Бонам Картър се обяви в защита на колегата си и беше уверена, че той ще спечели. „Има нещо старомодно в Джони, с тези негови маниери – нищо от това не ми се връзва. Но той не е глупав. Не би си давал толкова зор, ако знаеше, че греши“, каза тогава тя пред The Guardian.

За още новини от света на звездите и лайфстайла ни последвайте в Instagram и харесайте страницата на Tialoto във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари