IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Уинслет: Казваха ми да се задоволявам с ролята на „дебелото момиче“

9 декември 2022 14 50

Актрисата иска жените над 40 да се чувстват силни

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Уинслет споделя какво е било чувството да бъде заклеймявана заради теглото в първите години от кариерата си.

В скорошно интервю пред Sunday Times, 47-годишната актриса разкри, че е била наричана „плондер“, когато е била млада и често е била насочвана само към роли на „дебелото момиче“. Тя сравни ситуацията с тормоза и напрежението, създавани от социалните медии, които карат някои жени да се срамуват от телата си.

„Може да бъде изключително негативно. Хората са обект на много повече обиди и тормоз, отколкото един млад човек може да понесе“, казва тя. Допълва, че все пак Холивуд е започнал да променя нещата и да включва все повече актьори с различно телосложение, сексуална ориентация или цвят на кожата.

„Филмовата индустрия наистина се променя. Когато бях млада, мениджърът ми получаваше обаждания, в които питаха за теглото ми. Не се шегувам. Така че е много хубаво да виждам, че нещата започват да се променят“, казва още Уинслет.

Кейт Уинслет

Снимка: Getty Images

Актрисата е категорична, че днешните дами са много по-силни, отколкото тя е била на тяхната възраст, давайки за пример 22-годишната си дъщеря Миа. „Поколението на дъщеря ми има способността да отстоява себе си. Вече са се научили как да изразяват мнение и да бъдат чути. Очевидно не във всяка една ситуация, но знаят как да използват гласа си, особено младите жени. Това е впечатляващо за мен“, казва Уинслет. По думите ѝ, младите жени днес са силни и се гордеят с телата си.

След като взима участие в „Хамлет“ и „Титаник“ през 90-те години, Уинслет е била засипана с критики относно теглото си както от медиите, така и от колеги в Холивуд. Джоан Ривърс дори се шегува, че „Ако Кейт Уинслет беше отслабнала няколко килограма, Титаник никога нямаше да потъне“.

През февруари 2021 година актрисата споделя пред The Guardian, че в началото на кариерата ѝ хората основно са се фокусирали върху теглото ѝ. „Получавах ужасни коментари относно физиката си. Започнах да им отговарям и изведнъж се превърнах в самонадеяна и груба. Не, просто защитавах себе си“, казва тя.

Кейт Уинслет

Снимка: Getty Images

Майката на три деца си спомня, че след години се е връщала назад в миналото, за да чете различни статии, писани за нея в началото на кариерата ѝ. „Беше почти смешно колко шокиращи, критични и жестоки са били таблоидите с мен. Тогава все още осъзнавах коя съм. Те коментираха размера ми, обсъждаха колко тежа, пишеха за предполагаемата ми диета. Беше ужасно да чета подобни неща“, коментира Уинслет.

Звездата признава, че всички тези истории сериозно са наранили достойнството ѝ. „Не исках да ходя в Холивуд, защото се страхувах, че това, което се казва в Англия, ще започне да се говори и в Америка“, спомня си тя. Допълва, че е започнала да се съмнява в собствената си красота и категорично не е била подготвена за подобни удари.

Кейт Уинслет

Снимка: Getty Images

Научила се как да игнорира коментарите чак след раждането на дъщеря ѝ Миа през 2000 година. „Родих, когато бях на 25 години. И изведнъж всички тези глупости просто се... изпариха“, казва тя. Всичко това я кара да възпита у Миа чувство за самоувереност и позитивност към тялото. „Заставах пред огледалото и казвах на Миа, че сме късметлии, че имаме форми, че сме закръглени, че имаме красиви задни части. А тя ми казваше, че знае и, че е благодарна на Бога“, споделя Уинслет през 2015 година.

„Жените на 40 са по-женствени, по-секси“

Освен че иска младите момичета да повярват в себе си, Кейт Уинслет иска да вдъхне същата самоувереност и на дамите над 40.

Носителката на „Оскар“ беше гост в епизод от подкаста Woman's Hour и говори как е приела естествената си красота и иска да насърчи все повече жени да последват примера ѝ. Споделя, че има части от тялото, които вече не вършат същата работа, както е било преди, но това не е болка за умиране. По-скоро Уинслет е готова да приеме, че животът си върви и човек няма какво да направи по въпроса.

Кейт Уинслет

Снимка: БГНЕС

По думите ѝ, много жени, които навършат 40 или малко повече от това, смятат, че се намират в края на живота си. Това е посока, от която Уинслет иска да ги отклони, за да може да тръгнат по правия път, а именно – приемането на себе си и промените в тялото.

Звездата от „Титаник“ насърчава все повече дами да празнуват, а не да тъгуват по факта, че вече са навършили 40 години. „Тогава ставаме по-женствени, по-силни, по-секси. Развиваме се повече, имаме възможност да говорим свободно, да споделяме мнението и да не се страхуваме какво мислят хората за нас, да не се притесняваме от визията си. Мисля, че са чудесни години. Давайте, момичета, нека бъдем себе си. Защо не? Животът е твърде кратък“.

По време на интервюто Уинслет говори и за критиките, които получи заради последния си герой – детектив Мери Шийхан в сериала Mare of Easttown по HBO. По думите ѝ, никой не би говорил толкова негативно, ако на екрана беше мъж. Смята, че има ужасно много претенции около външния вид на актрисите, като в един момент се иска те да бъдат гримирани, а в другия да бъдат възможно най-естествени.

Кейт Уинслет

Снимка: Getty Images

„Аз имам интерес да остана естествена и да разказвам истории, които са въздействащи и идват от честни хора“, казва тя и допълва, че се фокусира върху сериозни теми и да живее живота си, а не как изглежда и какъв грим да сложи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари