IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селин Дион – звезда, съпътствана от трагични загуби и много стрес

15 декември 2022 10 30

Фенове притеснени кой ще се грижи за нея след тежката диагноза

БГНЕС

БГНЕС

Селин Дион призна преди броени дни, че има рядко автоимунно заболяване. Певицата събра смелост и разкри защо изчезна от публичното пространство толкова дълго време. А малко след това фенове изразиха притесненията си, че тя няма доверен човек, който да се грижи за нея. Изключвайки нейните трима сина, двамата от които са още тийнейджъри, мнозина посочиха в социалните мрежи, че звездата се нуждае от асистент, който да координира нейното лечение и да е постоянно с нея.

Притежавайки състояние от над 470 милиона долара, по-голямата част от които се дължат на нейните грандиозни концерти в Лас Вегас, Дион със сигурност може да си позволи не само медицинска сестра, но и съвременно лечение, за които мнозина биха завидели. Уви, нейното неврологично заболяване, протичащо със сериозни спазми в отделни части на тялото, никога не може да се излекува. Единственото, което може да направи е да пробва да забави максимално неговото по-тежко протичане и да притъпи болката чрез лекарства.

Трагедии и здравословни проблеми съпътстват кариерата на Селин Дион

Според близки до нея, нейното рязко отслабване през последните години се дължи най-вече на стреса, който носят серия от драматични събития в живота на известната канадска изпълнителка. Тя губи съпруга си Рене Анджелил и остава самотна майка през януари 2016 г. Той и брат ѝ почиват от рак само с два дни разлика.

Наскоро певицата каза, че заради неврологичното заболяване не може да пее, защото на моменти спазмите засягат и гласните ѝ струни. Но това не е първият път, в който нейната музикална кариера е застрашена. През 2012 г. тя бива диагностицирана със слабост в дясната гласна струна. Тогава някои лекари дори изразяват съмнения, че тя никога няма да се качи отново на сцена.

Преди да говори открито за синдрома на скования човек, както наричат нейната болест, певицата се бори и със своите репродуктивни проблеми. Заради голяма разлика във възрастта, тя не може да зачене дълго време от Рене Анджелил. Техният първи син Рене-Чарлз, се ражда през 2001 г. А през 2010-а Селин обявява, че е претърпяла спонтанен аборт. По-късно тя зачева с близнаци инвитро.

Певицата губи баща си заради рак

Бащата на изпълнителката – Адемар Дион, умира на 80-годишна възраст през 2003 г. Това става след като се лекува от рак.

„Много е трудно, когато загубиш родител, когато загубиш близък“, каза Селин Дион в интервю за Лари Кинг. Тогава тя посочи, че нейният татко е бил истински приятел, с когото е споделяла много. Независимо че цялото семейство очаквало неговия край, тя не била подготвена да го загуби.

Адемар сякаш се сбогувал с дъщеря си вечерта преди да почине, разказва канадската звезда. „Винаги ще помня това до края на живота си. Не можах да спя тази нощ и имах шоу на следващия ден. Щях да видя баща си след две седмици. Знаех, че има рак и знаех, че е болен. И в 5:15 сутринта съпругът ми каза: „Не спиш“. Казах му, че не мога да спя“, спомня си тя.

Рене Анджелил оставил певицата, за да си почива и след 10 минути се върнал, за да ѝ съобщи, че нейният баща е починал.

Селин Дион,

БГНЕС

Селин Дион призна, че има нелечимо заболяване

Селин Дион изпълнила предсмъртното желание на съпруга си

Лятна мода: Селин Дион и нейната рокля с волани

Рак на гърлото отнема съпруга на Селин през 2016-а

Неведнъж сме писали, че връзката на Дион с Рене Анджелил била невъзможна. Когато те се запознават тя е едва на 12, а той е музикален продуцент, обещаващ да я направи известна. Освен това е с 26 години по-възрастен от нея. Но постепенно тя започва да се влюбва в него и го намира за повече от ментор.

Още първия път, в който чул гласа на Селин, Рене се просълзил. Разбира се, в началото двамата се виждали чисто професионално. По-късно, едва когато изпълнителката е на 19, а той на 45, признават за връзката си. И през 1994 г. узаконяват любовта си сключвайки брак в Канада.

Дион знае, че това да има по-възрастен мъж до нея един ден ще я направи вдовица. Пет години след като тя сключва брак, нейният съпруг бива диагностициран с рак на кожата. Двамата преминават през 38 кръга химиотерапия и множество прегледи, както и трудни моменти. През 2000 г. Рене Анджелил разбира, че е успял да влезе в ремисия. Ала тежката болест го застига отново през 2013 г. Следват операция по отстраняван ена тумор в гърлото, нова ремисия и поредно завръщане на рака. Всичко това съсипва постепенно силната Селин Дион.

През януари 2016 г. музикалният продуцент загубва битката с коварната болест. „Разбрах, че моята кариера е по някакъв начин неговият шедьовър, неговата песен, неговата симфония. Идеята да го оставя недовършен би го наранила ужасно… Разбрах, че ако някога ни напусне, ще трябва да продължа без него, заради него“, споделя през сълзи звездата малко след погребението.

„Доста удивително е, че след като той вече не е физически с мен, той присъства още повече в живота ми. Рене беше най-добрият ми критик. Той никога не ми е казвал това, което искам да чуя, той ми е казвал това, което трябва да чуя“, разказва Селин, след като се връща отново на сцената.

Певицата в двоен траур

Драмите в живота на певицата не свършват дотук. Само два дни след като погребва мъжа си, тя разбира, че нейният брат е починал. Случайно или не, друг неин близък човек си отива от този свят заради рак – на мозъка, гърлото и езика. Даниел Дион умира на 59, а неговата сестра е съкрушена и дори няма сили да отиде, за да се прости с него.

Все пак Селин присъства на възпоменателната служба за Даниел заедно с тримата си сина. „Рене придружи брат ми. Беше перфектно. Той го взе под крилото си. И каза: „Знаеш ли, ще се грижа добре за него“, споделят те пред медиите малко след това.

Селин Дион,

БГНЕС

Селин Дион има още стресиращи моменти, допринасящи за нейната болест

Трагедиите за изпълнителката продължават. Осем месеца по-късно тя е на погребението на своя зет. Освен него звездата загубва племенницата си заради кистозна фиброза. Момичето е едва на 16-годишна възраст, когато затваря очи, докато е в прегръдките на известната си леля, която му пее.

Според лекари, загубата на любим човек може да доведе до синдром на разбитото сърце. Освен това, ако е ежедневен и интензивен както при Селин Дион, която не може да намери покой, се отразява пагубно на клетките. И най-вероятно нейното автоимунно заболяване се е появило вследствие на него.

Селин Дион с признание за мъжете в живота ѝ

Сексапил в злато и камъни: Селин Дион с нова фотосесия

Селин Дион проговори за здравословните си проблеми

Тримата синове на певицата – нейната най-голяма подкрепа

След години на неуспешни опити, един спонтанен аборт и здравословните проблеми на Анджелил, Селин Дион успява да роди трима наследници. Днес те са нейната гордост и най-големия подарък от Рене след нейната музикална кариера.

Днес първородният син на изпълнителката, кръстен на своя баща, е на 21. Неговите братя, които са близнаци, са на 12 – годините, на които Дион бива открита от музикалния мениджър.

Много често, поради Деня на майката, Коледа или рождени дни, Селин показва своите пораснали момчета и споделя колко се гордее с тях. Много от нейните последователи все пак изразяват надежда, че те ще се погрижат за нея след неприятната диагноза и ще направят така, че тя да бъде заобиколена от обич и внимание също толкова, колкото е имал и техния баща.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари